ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑ


Ξεκίνησαν στο κτιριακό συγκρότημα "Αθηνά" οι εργασίες διαμόρφωσης τμήματος του σε υπερσύγχρονο σταθμό λεωφορείων από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης. Το κτίριο περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΚΤΕΛ καταβάλλοντας τίμημα περίπου 4,5 εκ ευρώ στις Μινωικές Γραμμές και πλέον άρχισε η αξιοποίηση του ,που θα είναι πολυποίκιλη.
Όπως είπε στο eΚρήτη ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μανόλης Χαχλιούτης το έργο αξιοποίησης  που προγραμματίζουν εκεί έχει δύο φάσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός Παγκρήτιου σταθμού για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ,ο οποίος και θα καλύπτει μέρος του κτιρίου καθώς και περιβάλλοντα χώρο άνω των 2.500 τμ . Η φάση αυτή εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί σε σχεδόν ένα εξάμηνο.
Η δεύτερη φάση του έργου θα είναι και η πλέον σύνθετη και υψηλών προδιαγραφών αφού το υπόλοιπο τμήμα του Αθηνά θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πολυχώρο ,που εκτός από καταστήματα και μονάδες αναψυχής θα περιλαμβάνει κι ένα μουσείο ανάδειξης του ιστορικού συγκροτήματος "Αθηνά" .

Για την ιστορία να πούμε πως το  κτιριακό συγκρότημα του εργοστασίου "Αθηνά" κατά το παρελθόν  λειτούργησε ως σαπωνοποιείο – πυρηνελαιουργείο της οικογένειας Αλεπουδέλη και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικού κτηρίου.Κατά την πάροδο των ετών προστέθηκαν στο αρχικό κτίσμα προσθήκες από μπετόν και μέταλλο και έφθασε τη δεκαετία του 1990 να φιλοξενεί επιχειρήσεις αναψυχής και εκθέσεις ,κάποιες εκ των οποίων παραμένουν μέχρι σήμερα με το μεγαλύτερο τμήμα του όμως να είναι  ερειπωμένο και αφημένο στην τύχη του.
Το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης υπόσχεται πάντως πως θα σεβαστεί την ιστορία και το χαρακτήρα του κτιρίου αναδεικνύοντας το μέσα από τη μελέτη αξιοποίησης που έχει κάνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............