Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, διοργανώνουν συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στις 20:30, με τίτλο «Από τον Βενιζέλο της Κρήτης στην Κρήτη του Βενιζέλου».


 
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα, με έργα κορυφαίων Ελλήνων μουσουργών (Μανώλη Καλομοίρη, Νίκου Σκαλκώτα, Δημήτρη Μητρόπουλου και Γιώργου Κουμεντάκη), εμπνευσμένα από την κρητική Μούσα και την ιστορική διαδρομή του Βενιζέλου. Σε πρώτη εκτέλεση, η ορχήστρα θα συνοδεύσει την ηχογραφημένη φωνή του Βενιζέλου στο ριζίτικο «Ο Διγενής» σε εναρμόνιση Σκαλκώτα. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με την Πέμπτη Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ. Διευθύνει ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής. Επιπλέον, για τους κατόχους των εισιτηρίων, θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία.
Τα εισιτήρια διατίθενται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το www.megaron.gr, από το www.viva.gr, καθώς και από τα καταστήματα Public και το www.public.gr. Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 5 ευρώ (εκπτωτικό), 10 ευρώ (Ζώνη Β+Γ), 15 ευρώ (Ζώνη Α) και 25 ευρώ (Διακ.). (Πληροφορίες: Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», τηλ. 2821054011, εσωτερικό 111 και 112, info@venizelos-foundation.com).

 
Με τη συναυλία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Βενιζέλου, ενώ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», που εδρεύει στην πατρική οικία του στη Χαλέπα Χανίων. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών, της Κρητικής Εστίας και άλλων κρητικών οργανώσεων της Αττικής, καθώς και του Παραρτήματος Αττικής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Κορνάρεια 2019 με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Δαμάστα Αύγουστος 2019 Εκδηλώσεις
Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο απο 18 έως 21 Αυγούστου
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ