ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ Η ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ Η ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ«...Ήταν μια φορά κι έναν καιρό, ένα μικρό αγόρι, ένα παιδί που όπως όλα τα παιδιά του άρεσαν οι ιστορίες και τα παραμύθια. Είχε κι εκείνο ένα όνειρο …μια μέρα σαν θα μεγάλωνε να γινόταν, λέει, καπετάνιος, να ταξίδευε σ΄όλες τις θάλασσες του κόσμου με το δικό του καράβι . Κι επειδή ο καιρός περνάει αργά στη ζωή , σαν είσαι νέος, και πολύ γρήγορα στα παραμύθια , είχε φτιάξει με την φαντασία του,  το δικό του καράβι και τριγύριζε σε ένα σωρό άγνωστες θάλασσες και συναντούσε άλλα διάσημα και άσημα καράβια και μάθαινε …και ταξίδευε …και φόρτωνε συνέχεια στ΄ αμπάρια του,  ότι ιστορίες του έλεγαν …Ώσπου μια μέρα, στ ΄αλήθεια τούτη τη φορά, ένα μικρό, λίγο ταλαιπωρημένο… χαρτί ,ήρθε και σταμάτησε μπροστά στα πόδια του. Ο μικρός Δεκέμβρης, έτσι ήταν το όνομα του αγοριού, το πήρε μαζί του κι άρχισε να αναρωτιέται, να σκέφτεται , τι θα μπορούσε να κάνει τούτο το χαρτί και πως θα τον βοηθούσε …στη ζωή και στα ταξίδια του…μα και στην πιο σπουδαία γιορτή που θα ‘ρχοταν σε λίγες ημέρες, τα Χριστούγεννα...»


…Η συνέχεια στα « Παραμύθια του Σαββάτου»    στο βιβλιοπωλείο « Δοκιμάκης», (Καντανολέων 4 , Ηράκλειο) , αυτό το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου  2014 στις 11.30 το πρωί .

« Τα παραμύθια του Σαββάτου » … ζωντανεύουν με αφηγήτρια την νηπιαγωγό Ελένη Μπετεινάκη.

Πάρτε την μαμά , τον μπαμπά   ή όποιον άλλο έχει διάθεση και ελάτε να πούμε παραμύθια, να παίξουμε και να φτιάξουμε μαζί   τα καραβάκια των Χριστουγέννων!

Με αφορμή χίλιες δύο ιστορίες, από την μυθολογία, την ιστορία, τα παραμύθια, τη γιορτή του Αγίου Νικολάου που είναι προστάτης των ναυτικών και των καραβιών  και πιο πολύ... από τα βιβλία « το χάρτινο καραβάκι της μαμάς » της Ελένης Γεωργοστάθη, τα « καράβια που ταξίδεψαν με την φαντασία » και εκείνα τα «καράβια που δεν φοβήθηκαν » της Μαρίας  Αγγελίδου  και του Αντώνη Παπαθεοδούλου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............