ΠΑΡΟYΣΙAΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟ - ΙΘΑΚΗ ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΟYΣΙAΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟ - ΙΘΑΚΗ ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο συγγραφέας Μιχάλης Τζανάκης σας προσκαλεί  στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο  Ρέθυμνο – « Ιθάκη»
 την Παρασκευή  5 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20.30στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Δοκιμάκης» (Καντανολέων 4, Ηράκλειο)  Με τον συγγραφέα  θα συνομιλήσουν οι  Αρετή  Βουράκη, Πρόεδρος του συλλόγου Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Ν. Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός

Ρέθυμνο. Πρώτη Οκτώβρη 1979.
 Στο 3ο Δημοτικό σχολείο της Σοχώρας, ένας δάσκαλος διακόπτει το μάθημα της Πατριδογνωσίας έπειτα από έναν εκκωφαντικό θόρυβο που έρχεται από δεκάδες χιλιόμετρα μακριά. Η έκρηξη του μότορσιπ «Πανορμίτη» στη Σούδα, θα φέρει στο φως ένα οικογενειακό δράμα, αλλά κι ένα ξεκίνημα για δυο ζωές, της Ελένης και του Γρηγόρη, που η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε να ξανα-συναντηθούν στην ίδια πόλη, το πανέμορφο και γραφικό Ρέθυμνο, αρκετά χρόνια μετά.
Αργότερα ο αναπάντεχος χωρισμός τους  θα  τους φέρει πολύ μακριά.  Την  Ελένη στην Ανατολική Κένυα να εργάζεται σε αναπτυξιακό έργο Ελληνικής ΜΚΟ και το Γρηγόρη στους «Γιατρούς του Κόσμου» να προσφέρει βοήθεια σε «καυτές» ζώνες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Το «κουβάρι» της ζωής θα ξετυλιχθεί και για τους δύο «ήρωες» με μια «βαριά» και τόσο διαφορετική «κληρονομιά» που κουβαλούν απ’ τις οικογένειές τους.
Όσο αυτό το «κουβάρι» της ζωής των ηρώων ξετυλίγεται, τόσο θα έρχονται στην επιφάνεια παλιές αλλά και νέες ιστορίες που θα τους καταστήσουν μοιραία πρόσωπα, προερχόμενα από δύο διαφορετικές «Ελλάδες» του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος.
 «Μυστικά» και «ψέματα» και για τους δυο θα έρθουν στο φως .
Κι όλα αυτά στην Ελλάδα της δυστυχίας, της πολιτικής διαφθοράς, της μαζικής φυγής των νέων στο δρόμο της μετανάστευσης, στο δρόμο της δικής τους «Ιθάκης»…. 


Το μυθιστόρημα αναδεικνύει την αντιπαλότητα και τη σύγκρουση των υλικών αξιών με τις ηθικές. Οι μεν ενσαρκώνονται με την ισχύ και δύναμη του Τρίβα, επιχειρηματία με οικονομική και πολιτική ισχύ, και οι δε με τον αξιακό κώδικα ενός νεαρού ζευγαριού, της Ελένης και του Γρηγόρη-γιου του Τρίβα- που μέσα απ’ το χωρισμό τους θα ξανα-συναντηθούν υπηρετώντας ιδανικά και ανθρωπιστικές αρχές, οι οποίες αποτελούν την ελπίδα του μέλλοντός μας.
Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα της Κατοχής και του Μνημονίου, υποσαχάρια Αφρική, Συρία, οι σταθμοί της ζωής των ηρώων και τελικά η «Ιθάκη»!!!
Και το ταξίδι συνεχίζεται…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............