ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 12 % ΣΤΑ ΔΩΡΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ 12 % ΣΤΑ ΔΩΡΑ


Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έρευνα της Deloitte για τις καταναλωτικές τάσεις την εορταστική περίοδο, η χώρα μας είναι πρώτη στην... αδυναμία των πολιτών να ξοδέψουν χρήματα για δώρα, διασκέδαση και διακοπές, πράγμα που σημαίνει ότι ο σάκος του Αϊ-Βασίλη θα είναι φέτος ακόμα πιο άδειος σε σχέση με πέρυσι και οι συγγενείς και φίλοι δεν θα πρέπει να περιμένουν μποναμά.


Η μείωση των εξόδων για τους Ελληνες αναμένεται να αγγίξει το 12,8%, που σημαίνει ότι θα κόψουν φέτος περίπου 58 ευρώ συγκριτικά με πέρυσι και θα δαπανήσουν κατά μέσο 451 ευρώ από σχεδόν 509 ευρώ το 2012. Ενδεικτικό του κατήφορου της καταναλωτικής δύναμης των Ελλήνων είναι ότι η αμέσως μεγαλύτερη μείωση στις χριστουγεννιάτικες δαπάνες είναι το -2,4% των Ιταλών (ο μέσος Ιταλός προτίθεται να ξοδέψει 477 ευρώ).


Σε κάθε περίπτωση η τιμή του προϊόντος αποτελεί το βασικό κριτήριο για την αγορά του. Οι Ευρωπαίοι ονειρεύονται «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, tablets και ταξίδια, όμως αυτά που θα λάβουν θα είναι κυρίως... μετρητά και πνευματική τροφή, με τα βιβλία να αποτελούν την προτιμότερη επιλογή σε 11 από τις 18 χώρες της έρευνας. Επίσης οι ενήλικες Ευρωπαίοι θα λάβουν από τον Αγιο Βασίλη επιτραπέζια παιχνίδια και τα παιδιά παιχνίδια εκμάθησης και πειραματισμού.


Σε αντιδιαστολή με την πραγματική κατάσταση της... τσέπης τους, οι Ελληνες (και οι Γάλλοι, Βέλγοι, Ελβετοί, Γερμανοί, Ιρλανδοί, Ιταλοί) εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξοι για το μέλλον όσον αφορά τα οικονομικά τους. Αντιθέτως, Ολλανδοί, Ουκρανοί, Ρώσοι και Φινλανδοί εμφανίζονται απαισιόδοξοι! Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο σε 17.354 καταναλωτές ηλικίας 18 έως 65 ετών αναδεικνύει επίσης τη στροφή των Ευρωπαίων από τις παραδοσιακές αγορές στο διαδικτυακό εμπόριο .
Πηγή : www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............