Την  Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «25 χρόνια  Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού: από την αναγνώριση των δικαιωμάτων στην παραβίασή τους».
Η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο) στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης.
Τι είναι η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα  του  Παιδιού; Πόσο σημαντική είναι η νομική αναγνώριση του παιδιού ως αυτοτελούς υποκειμένου;  Ποια ζητήματα εφαρμογής παρατηρούνται σε διεθνές επίπεδο;  Ποιες οι καταληκτικές παρατηρήσεις της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ για την εφαρμογή της σύμβασης στη χώρα μας; Ποια χώρα θεωρείται ως η πατρίδα των δικαιωμάτων των παιδιών;
Πώς διασταυρώνεται η ζωή ενός πολωνού πιανίστα, ενός εβραίου παιδαγωγού και ενός γάλλου σκηνοθέτη και τι σχέση έχουν με την προστασία της ανηλικότητας;  Ποιος είναι ο Γιάνους Κόρτσακ, ο άγνωστος πρωτοπόρος και πρόδρομος των δικαιωμάτων τους; Τι είναι η «παιδική επιθεώρηση» το «παιδικό δικαστήριο» και «η μέρα της βρωμιάς»; 
Στα παραπάνω ερωτήματα μα κυρίως στο εάν 25 χρόνια μετά την υιοθέτηση της Σύμβασης  ο κόσμος σήμερα είναι καλύτερος για τα παιδιά από ότι ήταν το 1989,  θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις η  ΄Ολγα Θεμελή, Επίκουρη Καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Μαρία Παναγιωτάκη, Ψυχολόγος – Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από τις ταινίες:
 
«Η θυσία του Κόρτσακ» του Αντρέι Βάιντα  (Πολωνία-Γερμανία, 1990)
«Ο Πιανίστας» του Ρομάν Πολάνσκι  (Αγγλία- Γαλλία- Πολωνία, 2002)
 Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.
 Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, ο εκπαιδευτικός θεσμός που έχει ως έργο την ψυχοκοινωνική κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του Νομού Ηρακλείου, παρέχει  συμβουλευτική στήριξη σε γονείς και μαθητές, πραγματοποιεί παρεμβάσεις σε σχολεία για ψυχοπαιδαγωγικά θέματα, συντονίζει βιωματικά εργαστήρια για μαθητές και επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, παρουσιάζει ομιλίες, διοργανώνει σχολές γονέων και συνεργάζεται με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.
 Για επικοινωνία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων:
τηλ.: 2810246877
mail: symvstathmos@gmail.com
site : symvstathmos.wordpress.com