ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ ( ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ) ΣΤΗΝ ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ ( ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ) ΣΤΗΝ ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Εκδήλωση με θέμα “Το πολιτιστικό πορτραίτο ενός ηγέτη”, διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης στη Χαλέπα Χανίων.Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του συλλογικού τόμου “Ελευθέριος Βενιζέλος και Πολιτιστική Πολιτική (Πρακτικά Συμποσίου)” που αποτελεί συνέκδοση του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και του Μουσείου Μπενάκη.
Θα μιλήσουν οι Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον, Αμαλία Κωτσάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείου Κρήτης, Πρόεδρος Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μανώλης Πιμπλής, δημοσιογράφος, υπεύθυνος του ενθέτου “Βιβλιοδρόμιο” της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” και Τάσος Σακελλαρόπουλος,ιστορικός, υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος Γιώργος Κουκουράκης.
Οι εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στον τόμο, χωρισμένες σε δύο θεματικές ενότητες («Θεσμικές παρεμβάσεις και πολιτιστική πολιτική» και «Καλλιτεχνική δημιουργία»), επιχειρούν να μελετήσουν τη γέννηση και την εξέλιξη των θεσμών στον χώρο του πολιτισμού και την πολιτιστική διπλωματία, τον ρόλο των ποικίλων μορφών της τέχνης, αλλά και την αποτύπωση του κλίματος της εποχής στη λογοτεχνία, τη μουσική, τη δημόσια γλυπτική κ.λπ. Η παρουσίαση του τόμου εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............