ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015


«Οι Δροσουλίτες είναι το θέμα του παγκρήτιου λογοτεχνικού διαγωνισμού μαντινάδας-ρίμας-ριζίτικου,που προκηρύσσει ο Δήμος Σφακίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στιχουργών Ν. Χανίων. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προβολή και διάδοση των ιστορικών γεγονότων της ηρωικής μάχης στο Φραγκοκάστελο και ο θρύλος με τους Δροσουλίτες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι όπου γης, απανταχού Κρήτες, που μπορούν να συμμετέχουν με τρεις μαντινάδες τους, μία ρίμα (που δε θα ξεπερνά όμως τα δέκα δίστιχα) ή ένα ριζίτικο τραγούδι, όλα σχετικά με το θέμα του
διαγωνισμού, πρωτότυπα και αδημοσίευτα, υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο.

Μέσα στο φάκελο αποστολής, θα εσωκλείεται μικρότερος φάκελος, με τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλ. επικοινωνίας).Τα κείμενα δακτυλογραφημένα, θα αποσταλούν σε πέντε αντίτυπα, μόνο ταχυδρομικά στην διεύθυνση:

Σύλλογος Στιχουργών Ν. Χανίων.
Δημοτική Ενότητα Ελ.Βενιζέλου
Τ.Κ 73 300 Χανιά
Υπόψη κου Θανάση Πατεράκη

Οι εργασίες δεν επιστρέφονται.

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι λογοτέχνες και καταξιωμένοι στιχουργοί του Παγκρητίου Συλλόγου Κρητών Στιχουργών «Μιχ.Καυκαλάς» και του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων, με πρόεδρο της επιτροπής, τον κορυφαίο Σφακιανό λαογράφο και ποιητή, κο Κανάκη Γερωνυμάκη.

Οι εργασίες θα γίνονται δεκτές έως 30 Απριλίου 2015.

Στους διακριθέντες θα δοθούν βιβλία, ως έπαθλα με την απονομή των βραβείων, η οποία θα γίνει το Μάιο, στο Φραγκοκάστελο, σε ειδική μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2821 0 86319 & 6932124264.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............