ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΞΥΛΟΥΡΗ ΣΕ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΞΥΛΟΥΡΗ ΣΕ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ


Επισκέφτηκε την Αυστραλία η Αγγελική Αριστομενοπούλου για να κάνει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία της μουσικής οικογένειας Ξυλούρη. Το ντοκιμαντέρ φέρει τον τίτλο «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» και εστιάζεται στην μουσική παράδοση τριών γενεών της οικογένειας Ξυλούρη, την οποία κρατούν ζωντανή, ο Ψαραντώνης, ο γιος του Γιώργος Ξυλούρης ή, ευρύτερα γνωστός ως Ψαρογιώργης, και τα παιδιά του Νίκος, Αντώνης και Απολλωνία.


Η οικογένεια Ξυλούρη έχει πολλούς στενούς δεσμούς με την Αυστραλία
Η κάμερα κατέγραψε και μία από τις πλέον μοναδικές στιγμές της οικογένειας όταν και οι τρεις γενιές των Ξυλούρηδων ανέβηκαν επί σκηνής για μία σειρά παραστάσεων στο πλαίσιο των Φεστιβάλ Golden Plains, Womadelaide, Sydney και Castlemaine.
Η Αγγελική Αριστομενοπούλου που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ έχει στο ενεργητικό της μία σειρά από ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν για λογαριασμό της ET3 κάτω από το γενικό τίτλο «Μουσικοί του Κόσμου». Στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ στην Αυστραλία συμμετέχει και η αυστραλιανή εταιρεία παραγωγής Unicorn Films.
Η ιστορία της πιο διάσημης οικογένειας της Κρήτης, που ξεκινά από τον παππού Ψαραντώνη και συνεχίζεται με τον γιο του Ψαρογιώργη και τα παιδιά του, ξεδιπλώνεται μέσα από το ντοκιμαντέρ.

Πρωταγωνιστές του είναι τα μέλη της θρυλικής για την κρητική μουσική παράδοση οικογένειας, τα οποία αποτελούνται από το πατριάρχη της, τον 72χρονο Ψαραντώνη, δηλαδή τον Αντώνη Ξυλούρη, ο οποίος είναι αδελφός του Νίκου που με τα τραγούδια του έγινε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης έφυγε από τα Ανώγεια στα σαράντα του χρόνια, ενώ με το πολύ προσωπικό ύφος που είχε η κρητική του μουσική κατάφερε να αποκτήσει σταδιακά φανατικούς θαυμαστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει στο Ηράκλειο και δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετοχή έχει φυσικά και ο πρωτότοκος γιος του, ο Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), καθώς και η Αυστραλέζα σύζυγός του.
Το ντοκιμαντέρ, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014, είναι ένα από τα σπάνια ελληνικά πρότζεκτ που στηρίζονται οικονομικά από τη βοήθεια του κοινού και μέσα από τη διεθνή πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter. Μέσω της ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την οικογένεια και την ταινία οι δημιουργοί καλούν τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά τόσο στη χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ όσο και στην αναζήτηση σπάνιου αρχειακού υλικού


. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια αγοράζοντας μαντινάδες, σπάνιες φωτογραφίες, εισιτήρια για την πρεμιέρα της ταινίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το DVD της.
(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............