ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ - ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ - ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Την Κυριακή  2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 από 10:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.θα στηθεί η Κυριακάτικη δημοτική αγορά του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων όπως και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο 
Πρόκειται για μια αγορά, χωρίς μεσάζοντες, που βασίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις, την εμπιστοσύνη και τη γνώση του ευ ζειν!
"Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων έχει χαράξει έναν σχεδιασμό και υλοποιεί δράσεις σχετικά με την υποστήριξη της παραγωγής αγροτικών προϊόντων, την προβολή και ανάδειξη των, καθώς και την ενδυνάμωση και ενθάρρυνση της ενδογενούς επιχειρηματικότητας και κατ΄ επέκταση την τόνωση της τοπικής οικονομίας.΄'''''''
Η φιλοσοφία της πράξης «Δημιουργία Δημοτικής Αγοράς στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων» πήρε σάρκα και οστά με την ένταξη της στο Ο.Σ.Α.Π.Υ («ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ANAΠTYΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ» του ΠΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007 - 2013).
Με συντονισμένη προσπάθεια οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των παραγωγών και χειροτεχνών του τόπου μας με τους επισκέπτες- μελλοντικούς καταναλωτές. Η άμεση επαφή των επισκεπτών με τους παραγωγούς - δημιουργούς ενισχύει την απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους και αναπτύσσει διαπροσωπικές σχέσεις. Η αμεσότητα των ανθρώπινων σχέσεων είναι αυτή που επισφραγίζει την προβολή του τοπικού προϊόντος της περιοχής μας με όρους «δίκαιου εμπορίου- fair trade» και επιδιώκει να τιμήσει και να προβάλει την δημιουργικότητα των ανθρώπων της.
Η Υπαίθρια Αγορά υποστηρίζεται από κινητό εξοπλισμό και λειτουργεί κατά περίπτωση σε διαφορετικούς χώρους και οικισμούς του δήμου. Ο συνολικός κινητός εξοπλισμός χρησιμοποιείται με διαφορετικούς τρόπους και συνδυασμούς, ανάλογα με το θέμα και το περιεχόμενο του γεγονότος και γι αυτό το λόγο σχεδιάστηκε για να μπορεί να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες αλλά και να προσαρμόζεται λειτουργικά σε διαφορετικούς δημόσιους υπαίθριους χώρους.
Σκοπός είναι η υποστήριξη των παραγωγών, επιχειρήσεων-βιοτεχνών και χειροτεχνών του δήμου, των καλλιτεχνών και εν γένει των δράσεων που προωθεί ο δήμος για την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Απώτερος στόχος είναι να δημιουργήσουμε το «αίτιο» της επίσκεψης του κοινού στο δήμο μας, υποδεχόμενοι τους επισκέπτες σε ενιαίο καλαίσθητο χώρο όπου καθένας θα μπορεί να περιηγηθεί στις δημιουργίες των παραγωγών μας, των χειροτεχνών και των καλλιτεχνών μας, και όσων άλλων δημιουργούν κάτι σε αυτό τον τόπο και θέλουν ναεπικοινωνήσουν τα έργα τους στο κοινό.΄
 
"Το όραμα της Κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων ήρθε για να μας ξαναθυμίσει τον πραγματικό σκοπό του εμπορίου που εκτός από τα προϊόντα, μπορεί να μεταφέρει, ιδέες, αξίες και πολιτισμό.

Ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων συνεχίζει την ποιοτική αγορά-βήμα για τους ντόπιους παραγωγούς, μεταποιητές, οικοτέχνες.
Τόσο κοντά στην πόλη του Ηρακλείου, σε διαφορετικό χωριό, κατά περίπτωση, μια ξεχωριστή και «ζωηρή» πρόταση για όλους!
Η Κυριακή στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων είναι μια διαφορετική Κυριακή, γεμάτη και αληθινή.
Ο επισκέπτης θα βρει εκλεκτά προϊόντα ντόπιων παραγωγών (τους οποίους και θα γνωρίσει από κοντά). Αλλά και χειροτεχνίες, αντικείμενα φτιαγμένα με μεράκι.
Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν πολιτιστικά δρώμενα και εργαστήρια όπως και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.
Παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τις κρυφές ομορφιές της περιοχής, μέσα από περιπάτους στη φύση, μονοπάτια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.Σας προσκαλούμε λοιπόν να έρθετε σε μια αγορά, χωρίς μεσάζοντες, που βασίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις, την εμπιστοσύνη και τη γνώση του ευ ζειν!΄΄
Εμμανουήλ Κοκοσάλης"

Προγραμμα εκδηλωσεων
 
KΥΡΙΑΚΗ 2 νοεμβριου 2014 ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ
 
Α. Θεατρικές παραστάσεις

11.30 - 12.30
 
Τα παιδιά αλλά και τα πιο... μεγάλα παιδιά, θα απολαύσουν τις παραστάσεις «Το λιοντάρι, ο λαγός και η τίγρης» και «Ο άρρωστος βασιλιάς». Διασκεδάζουμε και μαζί με τις ιστορίες, παίρνουμε ένα μικρό, αλλά σημαντικό, ηθικό δίδαγμα.
 
Β. Μεσογειακή διατροφή και αυτοσχεδιασμός
 
12.30 - 13.30
 
Η παιδαγωγική ομάδα «Φτού! και βγαίνω...» ξεναγεί τα παιδιά στα μονοπάτια της μεσογειακής διατροφής, μέσα από βιωματικό παιχνίδι. Τι τρώμε, από πού προέρχεται και ποιά τα πλεονεκτήματα της ντόπιας διατροφής; Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν τη σωστή, μεσογειακή κουζίνα. Για όλες τις ηλικίες.

 
Γ. Μικροί, κεραμικοί άνθρωποι
 
13.30 - 14.30
 
Η κεραμίστρια Εύα Ζερβάκη δίνει πνοή στο χώμα: παρέα φτιάχνουμε από πηλό, μικρούς ανθρωπάκους που μιλάνε! Για παιδιά αλλά και τους γονείς που ανυπομονούν να «λερώσουν» τα χέρια τους με το υπέροχο αυτό φυσικό υλικό.
 
Δ. Παραδοσιακή μουσική
 
14.30 - 15.30
 
Ο εξαιρετικός μουσικάνθρωπος Γιώργος Μαυρομανωλάκης παρέα με τη μαγευτική λύρα του Δημήτρη Στεφανάκη θα μας ταξιδέψουν με τις 'εντεχνοκρητικές' μελωδίες τους. Για να κλείσει γλυκά το Κυριακάτικο μεσημέρι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............