Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟ ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΖΙΜ ΓΟΥΑΙΤ - ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ POST - ROCK - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟ ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΖΙΜ ΓΟΥΑΙΤ - ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ POST - ROCK


Με αφορμή μια ταινία μικρού μήκους, που παρουσιάζει σε ζωντανή εκτέλεση κρητικό συρτό από το λαουτάρη Γιώργο Ξυλούρη και τον Αυστραλό ντράμερ Τζιμ Γουάιτ, αμερικανικά ΜΜΕ, όπως το περιοδικό «New Yorker» (δείτε εδώ)  αναφέρονται στους δυο σπουδαίους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ τον Οκτώβριο

Aν και οι μουσικές καταβολές του Γιώργου Ξυλούρη και του Τζιμ Γουάιτ αποκλίνουν, η μοναδική και ιδιαίτερη μουσική χημεία που αναπτύσσουν είναι προφανής από την πρώτη νότα στο ντεμπούτο του άλμπουμ «Goats», που ηχογράφησαν στην Κρήτη και στη Νέα Υόρκη, όπως σημειώνεται.

Μέσα από μια σειρά ζωντανών παραστάσεων και ηχογραφήσεων σε Ελλάδα, Αυστραλία και Νέα Υόρκη, το ντουέτο Ξυλούρης-Γουάιτ δημιούργησε ένα νέο ήχο, από... ένα μετα - πανκ λαούτο (όπως είναι και ο τίτλος του "Νew Yorker"  που χτίστηκε πάνω στις ενδιαφέρουσες ιστορίες και των δύο. 


Στα δημοσιεύματα ο Ξυλούρης χαρακτηρίζεται ως «μουσική φυσιογνωμία» που έχει γίνει ένας «ζωντανός μύθος», τόσο στην ιδιαίτερή του πατρίδα την Κρήτη όσο και έξω απ' αυτήν, ενώ ο Γουάιτ αποτελεί μια «πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα» της underground post-rock μουσικής σκηνής και μαζί καταφέρνουν να δημιουργούν μουσική με δυναμική και ήχο που τους κάνει ένα πολύ σπάνιο και πρωτοποριακό ντουέτο.

Παραγωγός του άλμπουμ είναι ο Guy Picciotto των Fugazi, που συμπορεύεται μαζί τους και τους βοηθά να δημιουργήσουν κάτι «αναμφισβήτητα σημαντικό και νέο ως άκουσμα».

Ο Τζιμ Γουάιτ προέρχεται από την αυστραλιανή post-punk σκηνή και είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και άμεσα αναγνωρίσιμους ντράμερ στον κόσμο. Ευρύτερα γνωστός έγινε από τους Dirty Three, ένα απ' τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της post-rock σκηνής και έχει συνεργαστεί σε περιοδείες και ηχογραφήσεις με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών.


Το παρακάτω βίντεο φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση του "The New Yorker"ΠΗΓΗ: http://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............