ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ


1943-2014:
Ο Δήμος Βιάννου και η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου πραγματοποιούν εκδηλώσεις Μνήμης και Διεκδίκησης, που οργανώνονται για να τιμηθεί η επέτειος των 71 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου. Οι εκδηλώσεις,  πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου μας.Προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες Παρασκευή και Σάββατο
Παρασκευή 12.9, 8μμ, Βλαχάκειο, Άνω Βιάννος: συναυλία με τη χορωδία της Περιφέρειας Κρήτης υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.
Σάββατο 13.9, 8μμ, Πανδημοτικό Ηρώο, Σελί Αμιρά: ένα μουσικό οδοιπορικό στους μαρτυρικούς τόπους της Ρωμιοσύνης με τη Νατάσα Παπαδοπούλου, τον Δημήτρη Καρβέλη και τον Γιώργο Σφεντουράκη.
Και συνεχίζονται...
Κυριακή 14.9, 10 πμ, Πανδημοτικό Ηρώο, Σελί Αμιρά: Επίσημη τελετή Μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το μαύρο Σεπτέμβρη του 1943.
• Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.
• Επιμνημόσυνη δέηση, υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.
• Ομιλία από τη φιλόλογο Μαρία Τσουρακάκη.

Δευτέρα 15.9, 8.00 μμ, Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ», Ηράκλειο:
Προβολή της ταινίας «Η Βιάννος στις φλόγες» του Νίκου Ψιλάκη και συζήτηση για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Ομιλητές: Αριστέα Πλεύρη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και Νίκος Ψιλάκης, δημοσιογράφος – ιστορικός ερευνητής.

Η ΒΙΑΝΝΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ
ΚΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!
Ο Δήμαρχος Βιάννου
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων
Παύλος Μπαριτάκης Αριστομένης Συγγελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............