ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΤο Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τον εκθεσιακό του χώρο και να συμμετάσχετε στις δραστηριότητές του:
11.00-12.00 Ομιλία στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Τα ζώα γύρω μας: Από τους σπόγγους ως τον άνθρωπο» από τον καθηγητή κ. Μωυσή Μυλωνά, διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
12.00-13.00 «Ας πλησιάσουμε τα ζώα!» Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακουμπήσουν ζώα από το Ζωντανό Μουσείο. Επίσης θα μπορούν  να παρακολουθήσουν τάισμα από το φροντιστή των ζώων.
12.00-14.00 Μετά την παρουσίαση οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν μάσκες και  να φτιάξουν ζωάκια από πηλό, φυσικά υλικά και χαρτί.
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.


Την ημέρα της εκδήλωσης θα ισχύει γενική είσοδος 5 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου
τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810 393630, 2810 282740

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............