ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟΝ... ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ - ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ "ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ" - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟΝ... ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ - ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ "ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ"

Χιλιάδες επισκέπτες κάθε Σαββατοκύριακο συρρέουν στο "Φράγμα των Ποταμών" για να δουν από κοντά τον Σήφη τον κροκόδειλο και να φάνε στις ταβέρνες της περιοχής που δεν προλαβαίνουν να εξυπηρτούν τους πελάτες.
Οι συνολικά 6-7 ταβέρνες που λειτουργούν συνολικά στην περιοχή και συγκεκριμένα στα γύρω χωριά, εξακολουθούν να γεμίζουν ασφυκτικά κάθε σαββατοκύριακο, κάνοντας τους καταστηματάρχες να "τρίβουν" τα χέρια τους απο ικανοποίηση και να παρακαλούν να μην "συλληφθεί" ποτέ ο κροκόδειλος.


Μάλιστα χαριτολογώντας, κάτοικος της περιοχής είπε πως έτσι και πιάσουν το Σήφη, όλο και κάποιος θα βρεθεί να ρίξει εναν αλλο κροκόδειλο μέσα!

Ειναι γεγονός πάντως πως ακόμη και τόσο καιρό μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης του κροκόδειλου στο φράγμα, οι τουρίστες που θέλουν να δουν και να φωτογραφίσουν τον Σήφη τον κροκόδειλο εξακολουθούν να συρρέουν .

Δεν μπορεί να είναι τυχαία άλλωστε η άποψη που έχουν εκφράσει κατά το παρελθόν  φορείς και πολίτες που, μεταξύ σοβαρού και αστείου, εκφράζουν την επιθυμία ο κροκόδειλος να παραμένει στο φράγμα, αποτελώντας τουριστικό θέαμα.

Σε δύο... στρατόπεδα

Οι απόψεις διίστανται. Βλέποντας εκατοντάδες ανθρώπους να συρρέουν καθημερινά  στο Φράγμα των Ποταμών, δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι ο κροκόδειλος πρέπει να μείνει , υπό προϋποθέσεις βέβαια, στην περιοχή.

Χαρακτηριστικές ήταν εξάλλου οι δηλώσεις του δημάρχου Αμαρίου, κ. Σημαντήρα, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν τόνισε πως εφόσον έχει καταφέρει να επιβιώσει τόσο καιρό στο συγκεκριμένο περιβάλλον, πρέπει να έχει μια ευκαιρία για να συνεχίσει να ζει εκεί, αλλά σε έναν χώρο ελεγχόμενο.

Απ’ την άλλη, οι «απέναντι» φωνές θέλουν άμεση απομάκρυνση του «Σήφη» απ’ το σημείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............