Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

ΜΑΥΡΟΣ ΚΟΛΥΜΠΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ο οικισμός Μαύρος Κόλυμπος με την ομώνυμη παραλία βρίσκεται 51 χλμ. περίπου από τον Άγιο Νικόλαο και 16 χλμ. περίπου από την Ιεράπετρα.
Η παραλία του οικισμού είναι μια ήσυχη παραλία με ψιλό, γκρίζο βότσαλο, βραχώδη βυθό και καταγάλανα, κρυστάλλινα, βαθιά νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, όμως υπάρχουν αρκετά αρμυρίκια τριγύρω που προσφέρουν την σκιά τους στους λουόμενους, καθώς και αρκετές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Ο Μαύρος Κόλυμπος βρίσκεται 51km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 16km ανατολικά της Ιεράπετρας. Είναι ένας μικρός οικισμός κοντά στην ακτή που έχει γνωρίσει μια ήπια ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες. στην περιοχή υπάρχουν αρκετά δωμάτια και μικρές ταβέρνες.Η παραλία του Μαύρου Κόλυμπου έχει ψιλό μαύρο βοτσαλάκι και ήρεμα βαθιά νερά. Ο βυθός είναι βραχώδης δεν μερικά σημεία, κάνοντας τον ιδανικό για ψάρεμα και μάσκα. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια δίπλα που μπορούν να σας χαρίσουν τη σκιά τους. Μπορείτε να έρθετε ως εδώ παίρνοντας το δρόμο για Μακρύγιαλο από τη Ιεράπετρα αλλά ακόμη και με το λεωφορείο που πάει Μακρύγιαλο. Στον Μαύρο Κόλυμπο αξίζει να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και να κάνετε μια εξόρμηση στο καταπράσινο χωριό του Ορεινού και στο κοντινό φαράγγι των Κόκκινων Πεταλούδων.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Νέα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ