ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ


Ο Δήμος Πλατανιά και το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (International Olive Council -IOC) και την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Χανίων, με την υποστήριξη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α' διοργανώνουν στις 23-24 Αυγούστου 2014 Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Δ.Ε. Κολυμβαρίου Δήμου Πλατανιά.

Το διήμερο αυτό παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο για τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου (παραγωγούς, ελαιουργούς, τυποποιητές, εμπόρους ελαιολάδου), όσο και για όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την αξία του ελαιολάδου. Ενδεικτικά, το Σάββατο 23 Αυγούστου είναι προγραμματισμένες ομιλίες από αναγνωρισμένους επιστήμονες του χώρου για την ποιότητα του ελαιολάδου, την προώθηση, τους παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του ελαιολάδου και τη σημασία του ελαιολάδου στην υγεία. Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα με ελεύθερη συμμετοχή αγροτών, ελαιουργών, τυποιητών και ειδικών για τις δυνατότητες βελτίωσης των ελαιοκομικών προϊόντων. Ακολουθεί παρουσίαση του βιβλίου “Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς” του Δρ Κων/νου Χαρτζουλάκη. Παράλληλα, το χώρο του συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, βιβλίων και φωτογραφίας με θέμα την ελιά. Η ημέρα θα κλείσει με παραδοσιακό κρητικό γλέντι στο χωριό Καρρές Κολυμβαρίου, διοργανωμένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ραδάμανθυς” του χωριού Καρρές.

Την Κυριακή 24 Αυγούστου η ημέρα ξεκινάει με ομιλίες για την παρουσία του ελαιολάδου στη θρησκεία και τον πολιτισμό της ελιάς στην Κρήτη. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου από ομάδα του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων με την ενεργό συμμετοχή του κοινού. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής ντόπιων πιάτων με τη χρήση ελαιολάδου, αξιολόγηση των πιάτων από αναγνωρισμένους chefs και γευσιγνωσία από το κοινό. Το διήμερο θα κλείσει με την απονομή βραβείων μαγειρικής και παραδοσιακή μουσική και χορό στο προαύλιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Επίσης, και τις δύο ήμερες έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις σε χώρους σχετιζόμενους με την ελιά και το ελαιόλαδο (Μουσείο Ελιάς Βουβών, μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου).

Με τη διημερίδα αυτή επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην προβολή των ελαιοκομικών προϊόντων και ιδιαίτερα του ποιοτικού ελαιολάδου της Κρήτης, αλλά και να θέσουμε τον προβληματισμό μας για το πώς θα πρέπει να κινηθεί η παραγωγή ελαιολάδου στην Κρήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα 28213 40025, 28213 40002 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στοplataniasolive@gmail.com
ΠΗΓΗ: http://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............