Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΒΟΥΛΑΣ





ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ


1 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ (ΑΧΝΗ)


1ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ


 1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΦΡΟΥΤΩΝ
(Πορτοκάλι,μήλο,γιαρμάς κ.α.)


1 ΜΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ


1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ


1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΑ


2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΚΟΥΤΑΚΙ ΣΟΔΑ


ΣΟΥΣΑΜΙ


ΑΛΕΥΡΙ ΟΣΟ ΣΗΚΩΣΕΙ (ΠΕΡΙΠΟΥ 3/4 ΚΙΛΟΥ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το λάδι την ζάχαρη τον χυμό δουλεύωντας τα συγχρόνως με το μίξερ συμπληρωνουμε την τσικουδιά την κανέλα τα γαρύφαλλα το μπέϊκιν πάουντερ τη σόδα τα καρύδια της σταφίδες και τέλος το αλεύρι. Τα ανακατεύμε καλά.....


Λαδώνουμε το ταψί μας...


Το αλευρώνουμε για να μην κολλήσει η πίτα μας...


Ρίχνουμε το ζύμη μας στο ταψί...


Το πασπαλίζουμε με σουσάμι...




Και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.








ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟ. JORGO STAY.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ