ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Σητείας – ΔΟΚΑΣ, το Αστεροσκοπείο του Πανεπιστημίου Αθηνών & η Ιερά Μητρόπολις Ιεραπύτνης και Σητείας σας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν την Κυριακή 6 Ιουλίου με θέμα: «Επιστημονική Ημερίδα για την Προϊστορία της Αστρονομίας και τις Κρητικές ρίζες του Πολιτισμού».

Στις 10 π.μ. στο περίπτερο πληροφοριών του Δήμου θα γίνει παρουσίαση της λειτουργίας του Μινωικού Υπολογιστή Εκλείψεων, που κοσμεί την πόλη μας, μέσα από πρόγραμμα που δημιούργησε ο καθηγητής Αιγαιακών μελετών κ. Μηνάς Τσικριτσής, ενώ θα εκτεθούν λέξεις στις Αιγαικές γραφές που θα στολίζουν το περίπτερο πληροφοριών.
Στην παρουσίαση αυτή θα παρευρεθούν οι: Ξενοφών Μουσάς, Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος, Διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Αστροφυσικός, Πρύτανης & Ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης.
Μετά την παρουσίαση του προγράμματος, στις 11.30 π. μ., θα ακολουθήσουν εισηγήσεις των Ξενοφώντα Μουσά και Μηνά Τσικριτσή στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sitia Beach. Θα παρουσιαστεί η μελέτη τους πάνω στα «τηγανόσχημα» και θα αποδείξουν, ότι οι Έλληνες είχαν αναπτύξει αστρονομία και μαθηματικά, ίσως, ήδη από την 5η χιλιετία π.Χ..
Επίσης, θα γίνει μια μικρή αναφορά- παρέμβαση για την αναζήτηση της διαδρομής του ευρήματος του Μινωικού υπολογιστή Παλαικάστρου από τον Πρόεδρο της Ε.Μ.Ε. Λασιθίου Μιχάλη Περάκη και θα παρουσιαστεί το ολιγόλεπτο βίντεο: » Στα ίχνη του Υπολογιστή του Παλαικάστρου, μια αναζήτηση στον χρόνο και στον τόπο ». Είσοδος ελεύθερη.ΠΗΓΗ: http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............