ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Σε επιστολή που έστειλε στο Αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Πλιάκα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρεται στις καταγγελίες που δέχονται καθημερινά από εργαζόμενους της εταιρίας φύλαξης και ελέγχου αποσκευών και των εργαζομένων του συνεργείου καθαριότητας, λόγω των συνεχών μειώσεων μισθών με συνέπεια οι εργαζόμενοι/ες να αμείβονται με πραγματικούς μισθούς πείνας.
Η τραγική κατάσταση των εργαζομένων δεν σταματά εδώ όπως και οι συνθήκες δουλείας που εργάζονται, αφού δεν τους πληρώνουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές ακόμη και αυτών των πενιχρών μισθών που τους δίνουν


Το Εργατικό Κέντρο ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες των υπευθύνων, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα εργασιακού Μεσαίωνα σ’ ένα χώρο όπως το Αεροδρόμιο Ηρακλείου και σε μια περίοδο που οι αφίξεις των τουριστών αγγίζουν το «κόκκινο»


Αυτές τις «μεσαιωνικού τύπου» συνθήκες εργασίας θέλησε να αναδείξει στη συναυλία που έδωσε για τις απολυμένες καθαρίστριες η Χαρούλα Αλεξίου.
Θέλησε να αναδείξει ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, η οποία δεν κατοχυρώνει την Ισότητα των Φύλων, δεν διασφαλίζει το κοινωνικό δικαίωμα της εργασίας, δεν μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και δεν τους απολύει χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.
Τραγούδησε για τις απολυμένες καθαρίστριες, αλλά και όλες τις εργαζόμενες στα συνεργία καθαριότητας για τις οποίες δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για τα βαρέα και ανθυγιεινά, δεν αμείβονται για τις υπερωρίες και την εργασία Σαββάτου – Κυριακής, δεν τους καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές κάθε μήνα, ενώ απειλούνται με απόλυση αν αντιδράσουν.
Τραγούδησε για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί, ιδιαίτερα για τις γυναίκες που είναι πιο ευάλωτες στις ευέλικτες μορφές εργασίας, στις απολύσεις και στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Τραγούδησε για την κάθε ταλαιπωρημένη γυναίκα. Για την εργαζόμενη Ελληνίδα μάνα, γυναίκα, θεία, αδελφή, κόρη ……..Κατερίνα ΓεωργιάδηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............