<ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ> ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ Η ΚΡΗΤΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

<ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ> ΣΕ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ Η ΚΡΗΤΗ
Μια θλιβερή πρωτιά κατέχει η Περιφέρεια Κρήτης .  Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας , τα « σκήπτρα» μεταξύ τουριστικών περιοχών  σε θανατηφόρα τροχαία  κατέχουν  οι νομοί  Ηρακλείου και  Χανίων , ενώ τους ακολουθούν  το Ρέθυμνο και το Λασίθι .  Αμέσως μετά στην κατάταξη της θλιβερής αυτής  « λίστας» είναι η Κέρκυρα και η Ρόδος .
Από καταγραφή των σημείων υψηλής επικινδυνότητας που διενέργησε το Ινστιτούτο Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» το 2011 σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Safer Roads Foundation στην Κρήτη, εντοπίστηκαν οι περιοχές στις οποίες πρέπει να στραφεί η προσοχή  σε μια προσπάθεια μείωσης των ατυχημάτων.
Αυτές είναι η Ελούντα, τα Μάλλια και η Χερσόνησος Ηρακλείου, οι Σίσσες, Αγία Μαρίνα και η Γεωργιούπολη.


Ειδικοί, που επικαλείται το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» , εκτμούν ότι  ετησίως το συνολικό κόστος των θανατηφόρων τροχαίων υπερβαίνει το 2 % του ΑΕΠ στη χώρα μας ( κάθε επτά χρόνια το έλλειμα  του 2010) , χωρίς αυτό να συνεκτιμά την επιβάρυνση της οικογένειας και του εθνικού συστήματος υγείας από τους σοβαρούς τραυματισμούς, το κόστος περίθαλψης και τη μείωση του εργατικού δυναμικού της χώρας.


Τα τροχαία σύμφωνα με το World Health Organization (WHO), αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 – 29 ετών, δεύτερη για ηλικίες 5 – 14 και τρίτη για ηλικίες 30 – 44 ετών. Σύμφωνα πάντα με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» , η  χώρα μας εξακολουθεί να έχει θλιβερή πρωτιά σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς στην
Ευρώπη μαζί με τη Ρουμανία και τη Λιθουανία με τραγικές συνέπειες για την οικογένεια, την κοινωνία και τη χώρα.

ΠΗΓΗ: http://newsta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............