ΛΟΥΤΡΟ... ΤΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΜΑΓΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΛΟΥΤΡΟ... ΤΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΜΑΓΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ


Το τοπίο επιβλητικό. Πανύψηλοι απότομοι βράχοι που υψώνονται έως και 500 μέτρα πάνω από την ακτή και στη βάση τους, ανάμεσα στο γαλαζοπράσινο των νερών και το γκρι των βράχων, μια γαλανόλευκη πινελιά. Το Λουτρό Σφακίων. Το Λουτρό, μπορεί να έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες λόγω του γάμου του εγγονού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ωστόσο, αποτελεί ένα από τα κρυμμένα «μυστικά» της Κρήτης που διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Οσοι το επισκέπτονται για πρώτη φορά, ζαλίζονται από την επιβλητική ομορφιά του τοπίου και όχι μόνο επιστρέφουν ξανά και ξανά για τις διακοπές τους εκεί, αλλά παρακινούν και τους υπολοίπους να το επισκεφθούν.  
Το Λουτρό βρίσκεται σε μια απόσταση 71 περίπου χλμ νοτίως των Χανίων στην επαρχία Σφακίων στο άκρο του ακρωτηρίου Μούρι. Στο χωριό μπορεί να φθάσει κανείς μόνο με καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων, ή περπατώντας από το απότομο, παραλιακό, μονοπάτι που συνδέει τις δύο περιοχές. 
Το χωριό ονομάστηκε έτσι από τα λουτρά που βρέθηκαν εκεί, που αναβλύζουν σε διάφορα σημεία της παραλίας. Από το Λουτρό μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Aράδενας με την βυζαντινή εκκλησία του αρχάγγελου Μιχαήλ, και την Aνώπολη και να κάνετε τις βουτιές σας στον Τίμιο Σταυρό, το Περιβολάκι, τα Μάρμαρα, τα μαγευτικά Γλυκά Νερά.
ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............