ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ SAS ΚΑΙ BLACK WATCH ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ SAS ΚΑΙ BLACK WATCH ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στα μνημεία «SAS και Black Watch» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων που συμμετείχαν στο μεγάλο σαμποτάζ κατά της γερμανικής κατοχής τη νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου 1942.
Στην τιμητική εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στεφάνι κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και εκπρόσωποι των τοπικών, στρατιωτικών αρχών.
Ομιλία-αναφορά για το ιστορικό του σαμποτάζ πραγματοποιήθηκε από τη φιλόλογο-συγγραφέα Άννα Μανουκάκη.
Σε δηλώσεις του για το ιστορικό γεγονός ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης ανέφερε ότι το σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αποτελεί ένα παγκόσμιο, φωτεινό παράδειγμα αντίστασης κατά τη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, που αποδεικνύει την πίστη και την αφοσίωση των Ελλήνων για την ελευθερία της πατρίδας.
http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............