ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Σε ό,τι αφορά το πώς «υποδέχθηκαν» την πρόταση για το ενετικό λιμάνι οι καταστηματάρχες του λιμανιού ο κ. Αλεφαντινός τόνισε:
«Η πρόταση είναι για την καλύτερη λειτουργία του λιμανιού αλλά και για την αισθητική αναβάθμισή του και θεωρώ ότι οι επαγγελματίες το καταλαβαίνουν. Έχουμε δει άλλωστε ότι κάθε πρότασή μας στην αρχή προκαλεί κάποιες σεισμικές δονήσεις αλλά σιγά σιγά αποφορτίζεται το κλίμα. Θεωρώ όμως ότι πλέον έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στους χώρους μας και καταλαβαίνουν πως ότι κάνουμε το κάνουμε με στόχο να αναδειχθεί η περιοχή και να προσφέρει το καλύτερο στην πόλη μας και σε αυτούς».


Τι πρόκειται όμως να γίνει στην περιοχή;
Καταρχήν θα αλλάξει ο διάδρομος των πεζών από την εσωτερική πλευρά και θα μεταφερθεί στην εξωτερική ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον οποιονδήποτε επισκέπτεται την πόλη και όχι μόνο στους πελάτες των καταστημάτων να απολαύσει το ενετικό λιμάνι. Θα είναι φάρδους 2.20 μ. και δεν θα παρεμποδίζεται η κίνηση του πεζού. Θα κατασκευαστεί ξύλινος διάδρομος ενός μέτρου, 30-40 πόντους κάτω από το υπάρχον κρηπίδωμα προς την πλευρά της θάλασσας για αποκλειστική και μόνο εξυπηρέτηση των ψαράδων.
ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Το σημαντικό ωστόσο έργο που πρέπει να γίνει πριν από όλα αυτά, είναι η εκτέλεση της μελέτης που ήδη έχει εγκριθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορά τη στατική αποκατάσταση των ύφαλων τμημάτων του λιμανιού, των κρηπιδωμάτων δηλαδή, τα οποία έχουν υποστεί αλλοιώσεις. Ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί ο φορέας χρηματοδότησής του.
«Η μελέτη αποκατάστασης έχει γίνει και πλέον προσπαθούμε να βρούμε χρηματοδότηση. Πρόκειται για ένα έξοδο της τάξης των 310 χιλιάδων ευρώ για το οποίο συζητάμε με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Την εβδομάδα αυτή θα πάω στην Αθήνα και θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω», είπε ο κ. Αλεφαντινός.


FOTO: JORGO STAY.

ΠΗΓΗ: http://www.goodnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............