Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΑΛΑΤΑ

Νοστιμότατη και δροσερή σαλάτα, με ελληνικό χαρακτήρα, ιδανική ως ελαφρύ πλήρες γεύμα, για όσους προσέχουν τις θερμίδες .



Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 15 λεπτά | Σύνολο: 25 λεπτά 



Συνταγή για: 4 μερίδες



Υλικά συνταγής:



Τρυφερά πράσινα φασολάκια: 500 γρ. 
Ντομάτες: 500 γρ. ( ή ντοματίνια) 
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο 
Ελιές Καλαμών: 1/2 κούπα (χωρίς κουκούτσι) 
Χοντροτριμμένη φέτα: 1/2 κούπα 
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα 
Ξύδι: 2 κουταλιές σούπας 
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα 
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 
Ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού



Οδηγίες:



1. Βράζετε νερό και ζεματάτε τα φασολάκια για 3 - 4 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα. 
2. Χοντροκόβετε τις ντομάτες (αν έχετε ντοματάκια, τα κόβετε στη μέση) και τα βάζετε κι αυτά στο μπολ με τα φασολάκια. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις ελιές και την φέτα. 
3. Χτυπάτε μαζί, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.



Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα 
Θερμίδες: 360 θερμίδες | Λιπαρά: 32 γρ. 






ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ