ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ... ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ... ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ


«Μέσα στην άμμο». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που σαν στόχο έχει να καταλάβουμε ότι αυτοί που πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια… δεν είναι τρελοί, όπως θέλει να τους παρουσιάζει σήμερα η κοινωνία μας. 


Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο θέατρο «Μορφές» στο Ηράκλειο.Δημιουργοί του είναι η Εύα Δερμάτη, ψυχολόγος και η Έφη Βασιλάκη, κοινωνική λειτουργός ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαρία Παπαδάκη. 

Αυτή τους η προσπάθεια, σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου, όσο αφορά στο στίγμα που υπάρχει για τις ψυχικές ασθένειες. 

Το βίντεο έχει στοιχεία ενός ντοκιμαντέρ αλλά υπάρχουν και σκηνοθετημένες σκηνές, με λόγια των ίδιων των ασθενών. 

Η Εύα και η Έφη, που σημειωτέον είναι η πρώτη τους απόπειρα παραγωγής τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ, τονίζουν ότι χωρίς τη βοήθεια κάποιων μελών του σωματείου «Υπέρβαση» στο Ηράκλειο Κρήτης (σωματείο ενάντια στην προκατάληψη και το στίγμα για τις ψυχικές διαταραχές), η πραγματοποίηση του θα ήταν πολύ πιο δύσκολη! «Αυτό λοιπόν, είναι αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε. Να προσπαθήσει ο κόσμος να καταλάβει τα άτομα που πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια και να φροντίσει να ενημερωθεί γι’ αυτό, ώστε κατά κάποιο τρόπο να καταρρίψουμε την έννοια του “τρελού”», αναφέρει η Εύα. 
http://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............