ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ "ΤΗΣ ΙΜΠΡΟΥ" ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ "ΤΗΣ ΙΜΠΡΟΥ" ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ


Ο Παγκρήτιος Όμιλος Διάσχισης & Εξερεύνησης Φαραγγιών διοργανώνει το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 μονοήμερη πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού της Ίμπρου.
Στην πεζοπορία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι αρκεί να είναι υγιείς.

Το φαράγγι της Ίµβρου στα Σφακιά, νότια του νομού Χανίων είναι ένα από τα πιο επιβλητικά, στενά και βαθιά φαράγγια της Κρήτης.

Ξεκινάει από το μικρό οροπέδιο του χωριού Ίμβρος και καταλήγει στο χωριό Κομιτάδες με υπέροχη θέα στο Λιβυκό πέλαγος. Το μήκος του είναι περίπου 7 χλμ. και είναι εύκολο να το περπατήσεις, μιας και η διαδρομή χαρακτηρίζεται ιδανική για παιδιά.

Ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 2-3 ώρες. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φαράγγι με βραχώδεις σχηματισμούς, στενό, επιβλητικό με άγρια βλάστηση και δέντρα που στην κυριολεξία φυτρώνουν μέσα από τους βράχους. Ξεχωριστά σημεία της διαδρομής είναι η χαρακτηριστική αψίδα και το στενότερο σημείο  του φαραγγιού όπου το πλάτος φτάνει μόλις τα 2 μέτρα  στη μέση περίπου της διαδρομής. Κρατάτε μαζί σας νερό γιατί μέσα στο φαράγγι δεν θα βρείτε πηγές. Μετά το φαράγγι θα γίνει στάση στο Φραγκοκάστελλο όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, φαγητό ή καφέ.

Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 7:30 (Αστόρια) το πρωί της Κυριακής.

Επιστροφή στο Ηράκλειο περίπου 19:30 το απόγευμα.


ΠΗΓΗ: http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............