ΣΕ ΕΝΤΕΚΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ Η "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ" - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΣΕ ΕΝΤΕΚΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ Η "ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ"

Την πέμπτη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο, με έντεκα  συνολικά παραλίες, στις οποίες θα κυματίζει τη φετινή θερινή περίοδο η “Γαλάζια Σημαία” καταλαμβάνει ο Δήμος Χανίων, για την καθαρότητα και την οργάνωση των ακτών του, σύμφωνα με τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ). 


Ειδικότερα, οι παραλίες του Δήμου Χανίων, οι οποίες βραβεύθηκαν είναι οι εξής: Σταλός, Άγιοι Απόστολοι 1, Άγιοι Απόστολοι 2, Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα, Καλαμάκι, Νέα Χώρα, Μαράθι, Σταυρός, Άγιος Ονούφριος, Καλαθάς. Οι ακτές της Κρήτης, που βραβεύθηκαν ως οι πιο κατάλληλες παραλίες, ανέρχονται στις 105, ενώ σε πανελλήνια κλίμακα ο αριθμός αυτός ανέρχεται στις 408, με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μεταξύ 51 χωρών, με πρώτη την Ισπανία. 

Παράλληλα, επτά νέες  ακτές θα οργανωθούν τη φετινή περίοδο, προκειμένου να λάβουν την επόμενη τουριστική περίοδο (2015) το βραβείο της «Γαλάζιας Σημαίας», ενδυναμώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το τουριστικό προϊόν του Δήμου.

Οι λόγω παραλίες που θα είναι υποψήφιες, είναι οι εξής:
•    Τέσσερις στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας
•    Παραλία “Καλαμάκι’’ Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας
•    Παραλία “Λουτράκι” Δ.Ε. Ακρωτηρίου
•    Παραλία Βλητές Σούδας Δ.Ε Σούδας.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε δήλωσή του αναφέρει “O Δήμος μας τα τελευταία χρόνια, με κυρίαρχο στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, έχει επενδύσει σημαντικά στην αναβάθμιση των παραλιών μας. Από την πλευρά μας τηρούνται οι προϋποθέσεις για τη διατήρηση των Γαλάζιων Σημαιών, καθώς επίσης διοργανώνονται περιβαλλοντικές δράσεις σε όλες τις παραλίες, αφού τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία επιλέγουν τους προορισμούς, που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υπηρεσίες, που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

“Οι παραλίες, η καθαριότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας: πολιτών, επιχειρηματιών και Αυτοδιοίκησης”, καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Σκουλάκης. 


Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Δήμος Χανίων με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στις παραλίες,  προβαίνει στην τοποθέτηση ηλιακών ντουζιέρων.
Η πρώτη φάση του προγράμματος αναβάθμισης των παραλιών περιλαμβάνει την τοποθέτηση πέντε ηλιακών ντουζιέρων σε παραλίες του Δήμου Χανίων,  με κριτήριο κυρίως τη χρήση των ακτών αυτών από τους χειμερινούς κολυμβητές.
Μάλιστα, στον προγραμματισμού της δημοτικής αρχής είναι να τοποθετηθούν στο σύνολο των παραλιών ντουζιέρες του συγκεκριμένου τύπου έως την επόμενη τουριστική περίοδο. 


ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ
ΠΗΓΗ: http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............