Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΑΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ... ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ( ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ )


Έντονη δυσφορία σε γονείς και εκπαιδευτικούς έχει προκαλέσει το γεγονός, ότι τo τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται να διανέμεται έξω από τα σχολεία διαφόρων ειδών διαφημιστικό υλικό.
Καθημερινές είναι οι καταγγελίες από γονείς και εκπαιδευτικούς, αφού αρκετές φορές αυτοί που μοιράζουν το υλικό στέκονται ακριβώς έξω από τις πόρτες των σχολείων με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την είσοδο και την έξοδο των παιδιών, ενώ δεν είναι λίγοι και οι διαπληκτισμοί με γονείς και εκπαιδευτικούς
Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτος «στόχος» αφού διαθέτουν αγοραστική δύναμη, έχοντας κάποιο χαρτζιλίκι, επηρεάζουν τις επιλογές των γονέων ως προς το τι θα καταναλώσουν, ενώ  προσλαμβάνουν όλα αυτά τα μηνύματα και τα πιστεύουν ως αληθή, χωρίς να «φιλτράρουν» τις πληροφορίες ή να αδιαφορήσουν ή να τις αντικρούσουν, όπως μπορεί να κάνει ένας ενήλικας. Συνήθως το υλικό είναι παραπλανητικό, δημιουργώντας έντονα προβλήματα στους γονείς που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν στα αιτήματα των παιδιών τους.
Σύμφωνα με σχετική εγκυκλίου που στάλθηκε σ’ όλα τα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη διανομή διαφόρων εντύπων, αναφέρεται ότι εντός του χώρου των σχολείων δεν επιτρέπεται η διάθεση, η δωρεάν διανομή, η διακίνηση ή η πώληση πάσης φύσεως υλικού (εντύπου και μη), που κρίνεται ως διαφημιστικό, προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού.


Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο ως σχολικός χώρος, εννοείται όχι μόνο αυτός εντός του κτηρίου, αλλά και του προαυλίου και των εισόδων του.

Οι όποιοι νόμοι υπάρχουν, για την προστασία των παιδιών, δεν εφαρμόζονται. Η ευθύνη ανήκει στους αρμόδιους, οι οποίοι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και γι’ αυτό δεν φροντίζουν για την πιστή εφαρμογή τους. 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ