ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Τι χρειαζόμαστε:


  • 4 αγκινάρες κομμένες σε 4-6  κομμάτια έκαστη, ανάλογα με το μέγεθος
  • 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • άνιθο, μαϊντανό (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας)
  • αλάτι, πιπέρι (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας)
  • Λάδι
  • Κόκκινο Κρασί

  • Πώς το κάνουμε:


  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με ένα λεμόνι. (Τα φύλα τους δεν τα χρησιμοποιούμε σε αυτό το φαγάκι.)
  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά το κρασί να ψηθεί, ώστε να εξατμιστεί η αλκοόλη.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες και δυο - τρία λεπτά πιο μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά (θέλουμε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία από εδώ και πέρα) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αν κρίνετε πως είναι λίγες, προσθέστε κι άλλες, ή βάλτε και λίγο μπελτέ. (Αν ψιλοκόψετε τις ντομάτες και χαμηλώσετε την φωτιά, θα δείτε πως κατεβάζουν τόσα πολλά υγρά, που δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό.)
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, τους οποίους έχουμε ψιλοκόψει, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγάκι μας να μαγειρευτεί.



  • ΠΗΓΗ: http://www.sintagespareas.gr/
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Post Top Ad

    .............