ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ


Την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα του Πολύκεντρου του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την δια βίου μάθηση με την απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης σε όσους συμμετείχαν στα προγράμματα εκπαίδευσης που λειτούργησαν κατά την περασμένη περίοδο στο Δήμο Φαιστού. 

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Φασομυτάκης, Νικολιδάκης και Πρωτογεράκης, μέλη του Δ.Σ. Φαιστού, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του ΚΔΒΜ, καθώς και οι υπεύθυνοι του ΚΔΒΜ του Δήμου Φαιστού κκ. Δ. Μπαστάκης και Μ. Κυδωνάκη.
Ιδιαίτερη αίσθηση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έκαναν οι ομιλίες τόσο από την πλευρά των εκπαιδευτών, όσο και από την πλευρά των εκπαιδευομένων οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις εμπειρίες τους και τη συνεργασία που είχαν με το ΚΔΒΜ του Δήμου Φαιστού.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Φαιστού αποτελεί Καλή Πρακτική σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και όλοι οι δήμοι καλούνται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου μας πάνω σε θέματα Δια Βίου Μάθησης. Είναι ο Μοναδικός δήμος που πραγματοποιεί προγράμματα από το 2011 έως και σήμερα με ιδίους πόρους το 2011-2013. Είναι ο πρώτος δήμος στην Κρήτη που ξεκίνησε τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Υπουργείο τον Απρίλιο 2013 και ένας από τους 15 πανελλαδικά.
Συνολικά στο Δήμο Φαιστού έχουν εκπαιδευτεί:

Κατά την Εκπαιδευτική περίοδο 2011-2012: Πρόγραμμα «Εκπαιδεύω τον εαυτό μου και τους άλλους», 35 εκπαιδευόμενοι σε 25 τμήματα, 625 εκπαιδευόμενοι.
Κατά την Εκπαιδευτική περίοδο 2012-2013: 29 τμήματα, 725 εκπαιδευόμενοι.
Κατά την Εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014: 65 τμήματα, 1500 εκπαιδευόμενοι

Εκπαιδευτικά αντικείμενα: Ξένες Γλώσσες (αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική γλώσσα), Πληροφορικής, Περιβάλλον, Διακόσμησης, Διατροφής, Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική ανάπτυξη, Θεάτρου, Φωτογραφίας, Ιστορία Τέχνης, Ψυχολογίας (Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων, Σχολές γονέων), Αγωγή υγείας πρώτες βοήθειες. Πρόκειται να ξεκινήσουν και προγράμματα σε εκπαιδευτικά αντικείμενα όπως: Αγροτική Επιχειρηματικότητα, Βιολογικά προϊόντα, Διαχείριση εργασιακού άγχους, Εικαστικό εργαστήρι, Εργαστήρι μουσικής κ.α.

Με μεγάλη επιτυχία, όμως εξακολουθούν να υλοποιούνται τα προγράμματα δια βίου μάθησης στο Δήμο Φαιστού με δεκάδες τμήματα να έχουν πραγματοποιηθεί και πολλά από αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου. 
Με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε: «Ο Δήμος Φαιστού πρωτοπόρος σε θέματα παιδείας, αποτελεί Καλή Πρακτική σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ όλοι οι δήμοι καλούνται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου μας πάνω σε θέματα Δια Βίου Μάθησης, πράγμα το οποίο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Φαιστού και συμμετέχουν στα προγράμματα δια βίου μάθησης. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που τα προγράμματα έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στους πολίτες του δήμου μας. Από το 2011 έως και σήμερα εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Φαιστού επιμορφώνονται, εμπλουτίζουν, αποκτούν νέες γνώσεις και συνεχίζουν τη μάθηση τους ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που καθημερινά όλο και περισσότεροι ενήλικες συμμετέχουν στα προγράμματα μας και αναζητούν τη γνώση και τη μάθηση σε όλο και περισσότερα διαφορετικά εκπαιδευτικά αντικείμενα. Ήταν και είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η επιμόρφωση των δημοτών και για αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα τελευταία τρία χρόνια, φθάνοντας στο σημερινό αποτέλεσμα που αποτελεί την αναγνώριση των προσπαθειών μας ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............