Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΟΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥΤο Ηράκλειο κόμβος για τον ενεργειακό πλούτο της Κρήτης
Κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας αναμένεται να παίξει τα επόμενα χρόνια και το λιμάνι του Ηρακλείου το οποίο εκτός από τουριστικές χρήσεις θα αποτελέσει και σημαντικό κόμβο για την εποχή αξιοποίησης των ενεργειακών κοιτασμάτων στη θάλασσα της Κρήτης.
Ηδη, σήμερα, 800 πλοία διαπλέουν καθημερινά τα ύδατα μεταξύ Αφρικής και Κρήτης και η κίνηση αυτή υπολογίζεται ότι θα αυξηθεί σημαντικά, όταν φτάσει η ώρα της αξιοποίησης των ενεργειακών αποθεμάτων, γεγονός που απαιτεί εγρήγορση, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), Ιωάννης Μπρας.
«Η ενέργεια έρχεται και πρέπει να μελετήσουμε σοβαρά ποιες άλλες δυνατότητες έχουμε -αν έχουμε. Θα πρέπει να δημιουργηθούν νέα εμπορικά κέντρα και υποδομές μεταφορών, ενώ ο ΟΛΗ στηρίζει και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη διαχείριση κινδύνων από θαλάσσιες και παράκτιες δραστηριότητες» σημείωσε.
Πρόσθεσε δε, ότι ο ΟΛΗ έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα μελέτης και ανάλυσης κινδύνων για τη λειτουργία πλωτών εξεδρών άντλησης ενεργειακών αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.


Στο μεταξύ, πάνω από 270.000 άτομα κατέφθασαν στο Ηράκλειο με κρουαζιερόπλοια το 2013, ενώ το 2014 αναμένεται περαιτέρω αύξηση, της τάξης του 20%, στην κρουαζιέρα, σημείωσε ο κ.Μπρας.
Συνολικά, η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου έφτασε πέρυσι τα 8 εκατ., άτομα, γεγονός που έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε ευχάριστο... βραχνά για την περιοχή, αφού -όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ.Μπρας- «θα πρέπει να δούμε τι θα τον κάνουμε όλον αυτό τον κόσμο στην Κρήτη».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΗ, αν και η επένδυση του Οργανισμού στην κρουαζιέρα ήταν σχετικά χαμηλή, το όφελος ήταν μεγάλο: «με επένδυση μόλις 150.000 ευρώ, ο ΟΛΗ πέτυχε αύξηση 15,5% στις αποδόσεις για την οικονομία του Ηρακλείου», ενώ η ανάδειξη του λιμένα σε «home port» για δύο εταιρείες, «έδωσε» στην πόλη επιπλέον 50.000 διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα.
ΑΡΘΡΟ - http://www.iefimerida.gr/
ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ