Ο ΧΑΝΔΑΚΑΣ... ΣΕ 7 ΛΕΠΤΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο ΧΑΝΔΑΚΑΣ... ΣΕ 7 ΛΕΠΤΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Στην ανάδειξη των μνημείων και της ιστορικής κληρονομιάς του Ηρακλείου με την αμεσότητα ενός εντυπωσιακού βίντεο προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου. Με στόχο την τουριστική προβολή, το βίντεο που ετοίμασε ο Δήμος αποκαλύπτει ένα ονειρικό ταξίδι στη μακραίωνη ιστορία του Ηρακλείου, μέσα από τις Πύλες, τις στοές και τις χαμηλές πλατείες των Τειχών.

Μέσα απ’ αυτή την καλλιτεχνικά και αισθητικά άρτια και ιστορικά τεκμηριωμένη εικονική περιήγηση, που συμπεριλαμβάνει εικόνα, ήχο και χορό, ο θεατής, «μεταφέρεται» στο Ηράκλειο μιας άλλης εποχής. Με κάθε πλάνο ταξιδεύει στις πύλες του Χάνδακα. Περνά από τις σκοτεινές θολοσκεπείς στοές, που οδηγούσαν στις χαμηλές πλατείες, με τις εντυπωσιακές κανονιοθυρίδες αποτυπώνουν την ιστορική διαδρομή μιας πόλης, που υπήρξε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών.

«Σήμερα, πέντε αιώνες μετά, η πόλη του Ηρακλείου «ανακαλύπτει»  και αναδεικνύει τις πύλες της ιστορίας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.
Ως Δημοτική Αρχή, πρόσθεσε, βάλαμε στόχο να αναστηλώσουμε και να φέρουμε  αυτά τα μοναδικά Μνημεία κοντά στους πολίτες και τους επισκέπτες για χρήσεις ειρήνης και πολιτισμού. «Θέλουμε να γνωρίσουν όλοι το Ηράκλειο που αγαπάμε κι όπου κάθε βήμα είναι ένα ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό » τόνισε ο κ. Κουράκης.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα στελέχη του Δήμου αλλά όσους συνετέλεσαν για να δημιουργηθεί αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα                
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ
Τα γυρίσματα για την υλοποίηση του μοναδικού αυτού βίντεο πραγματοποιήθηκαν στις Πύλες Ιησού, Παντοκράτορα,  Αγ. Γεωργίου, στις  στοές  και τις  χαμηλές πλατείες του Προμαχώνα Βιτούρι και Μακάσι.
Το βίντεο, γυρίστηκε  στο πλαίσιο του έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΟΣΑΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» που υλοποιείται από το Δήμο Ηρακλείου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου»  της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007 -2013».
Τη σκηνοθεσία έκανε ο Βαγγέλης Καλαϊτζής. Συμμετέχουν η Όλια Λυδάκη, ο Κωνσταντίνος Τσακιρέλης και η Ερασιτεχνική Ομάδα Χορού «Εχταγή» που απαρτίζεται από τους: Ιωάννα Βασάκη, Σύλια Καρφοπούλου, Θοδωρή Σούκα, Εβίτα Τσακαλάκη και Αρετή Χαλκιαδάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............