ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΙΟΥ

Την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Λιοντάρια) οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου θα παρουσιάσουν  μια συναυλία με επιλεγμένα κομμάτια για πιάνο της σημαντικής συνθέτριας και παιδαγωγού Ρίκας Δεληγιαννάκη.

Η Ρίκα Δεληγιαννάκη, η οποία γεννήθηκε και ζεί στο Ηράκλειο Κρήτης, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της καριέρας της στη διδασκαλία μικρών μαθητών  μουσικής  και υπήρξε για πολλά χρόνια η ‘ψυχή’ του  Ωδείου Ηρακλείου του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων». Έχει συνθέσει πολλά τραγούδια για παιδιά και ενήλικες, αλλά και ένα μεγάλο αριθμό από σύντομα κομμάτια για πιάνο με πρωτότυπους  τίτλους, τα οποία  χαρακτηρίζονται από ένα ιδιαίτερα ευρηματικό συγκερασμό τόσο της δημοτικής μας παράδοσης, όσο και της ευρωπαικής πρωτοπορίας.  
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου επέλεξαν να μελετήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό του Ηρακλείου κομμάτια από τις συλλογές ‘Πιανεύκολο’, ‘Άσπρη Σκάλα’, ‘Το Γυάλινο Ρόδι’ και  ‘Διαδρομή’, αναγνωρίζοντας και  ευχαριστώντας με τον τρόπο αυτό την Ρίκα Δεληγιαννάκη για την ανεκτίμητη προσφορά στη μουσική παιδεία και  πολιτισμό του τόπου μας.
Η Είσοδος είναι Ελεύθερη
Πληροφορίες: τηλ/φάξ: 2810 761696

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............