Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο και Πίτες: 500 γρ. (μισό πακέτο)
Μυζήθρα : 400 γρ. (10 κουταλιές)
Νερό (χλιαρό): 250γρ. (1 ποτήρι)
Τσικουδιά: 45 γρ. (3 κουταλιές)
Αλάτι: 5 γρ. (1 κουταλάκι)
Μέλι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε μια μαλακή ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την τσικουδιά και το νερό και την αφήνουμε για μισή ώρα.
Στραγγίζουμε την μυζήθρα και φτιάχνουμε 10 μπαλάκια στο μέγεθος ενός αυγού.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 5 εκ. περίπου.
Σε κάθε φύλλο τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας στη μέση και κλείνουμε προσεκτικά το φύλλο ώστε να σκεπαστεί η μυζήθρα.
Τα μπαλάκια τα πιέζουμε σιγά-σιγά με τη βοήθεια ενός πλάστη ώστε το τυρί να πάει προς τις άκρες και οι πίτες να γίνουν λεπτές στο σχήμα ενός πιάτου 15 εκ.
Τηγανίζουμε σε  αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τις σερβίρουμε με μέλι.



 ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο αυτοδίδακτος γλύπτης Βασίλης Τριανταφυλλάκης απο το χωριό Άγιος Βασίλειος
Ο "Λάκης ο Υπάρχω" των ερτζιανών της πόλης του Ηρακλείου
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ