Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο και Πίτες: 500 γρ. (μισό πακέτο)
Μυζήθρα : 400 γρ. (10 κουταλιές)
Νερό (χλιαρό): 250γρ. (1 ποτήρι)
Τσικουδιά: 45 γρ. (3 κουταλιές)
Αλάτι: 5 γρ. (1 κουταλάκι)
Μέλι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε μια μαλακή ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την τσικουδιά και το νερό και την αφήνουμε για μισή ώρα.
Στραγγίζουμε την μυζήθρα και φτιάχνουμε 10 μπαλάκια στο μέγεθος ενός αυγού.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 5 εκ. περίπου.
Σε κάθε φύλλο τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας στη μέση και κλείνουμε προσεκτικά το φύλλο ώστε να σκεπαστεί η μυζήθρα.
Τα μπαλάκια τα πιέζουμε σιγά-σιγά με τη βοήθεια ενός πλάστη ώστε το τυρί να πάει προς τις άκρες και οι πίτες να γίνουν λεπτές στο σχήμα ενός πιάτου 15 εκ.
Τηγανίζουμε σε  αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τις σερβίρουμε με μέλι.



 ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Νέα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ