Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ


Συνταγή: Κατερίνα Χαμηλάκη
Υλικά
  •               640γρ. τριαντάφυλλα Απριλιάτικα
  • 1 κιλό και 280γρ. ζάχαρη 
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  •        3 κουταλάκια χυμός λεμονιού

Εκτέλεση


Αφαιρείτε από τα τριαντάφυλλα τα πέταλα και τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό. Τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε κατσαρόλα να σιγοβράσουν με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και ¼ του φλιτζανιού νερό. Τα σιγοβράζετε σκεπασμένα επί 15 λεπτά, ξεσκεπάζετε, ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε το γλυκό μέχρις ότου δέσει κανονικά. Ξαφρίζετε, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις, το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε σε βάζα.

Tips: 
Επειδή ζαχαρώνει εύκολα, στο γλυκό αυτό προσθέτετε περισσότερο χυμό λεμονιού



FOTO: JORGO STAY.


ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/


ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ