Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την ομάδα Χάνια Φίλοι  και Υποστηρικτές  Μητρικού θηλασμού :  (https://www.facebook.com/groups/chaniathilasmos/)αναζητούν χώρους εντός των Εμπορικών καταστημάτων, Καταστημάτων Εστίασης καθώς και Φαρμακείων, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημεία θηλασμού για τις θηλάζουσες μητέρες.
Στόχος της νέας δράσης είναι η υποστήριξη της οικογένειας, των μητέρων και της σωστής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.
Στο πρόγραμμα αυτό θα υπάρχουν ειδικοί χώροι σε κάθε εμπορικό κατάστημα (χώρο εστίασης, καφετέριες, καταστήματα ένδυσης, φαρμακεία κ.α.) με ειδικό πληροφοριακό σήμα  (σε 3 γλώσσες) ώστε μία περαστική θηλάζουσα μητέρα να φιλοξενείται σε ένα άνετο σημείο θηλασμού, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Προδιαγραφές
1. Φιλικός χώρος (όχι αποδυτήρια/τουαλέτες/ αποθήκη) εντός του καταστήματος με καρέκλα με πλάτη (όχι σκαμπό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο προϋπάρχον χώρος που διαθέτει η κάθε επιχείρηση σε μορφή σαλονιού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται και από τους επισκέπτες.
2. Στο χώρο αυτό να μην επιτρέπεται το κάπνισμα.
3.Κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις αισθητικής να διαθέτουν ξεχωριστό χώρο  όπου δεν  γίνεται χρήση βαφών, λακ, πιστολάκι. κ.α.
4. Να είναι ξεκάθαρο ότι η μαμά δεν θα έχει καμιά υποχρέωση αγοράς ως προς το κατάστημα
5.Για όποια καταστήματα επιθυμούν να συμμετέχουν προαιρετικά μπορούν να παρέχουν και αλλαξιέρα για τα μωρά. 
Οι χώροι που θα λειτουργήσουν στα καταστήματα θα έχουν ένα διακριτικό αυτοκόλλητο στη βιτρίνα που θα δηλώνει ότι είναι  φιλικοί προς το θηλασμό με το σύνθημα «Ο Πλατανιάς καλωσορίζει τον θηλασμό»
 Ο Δήμος Πλατανιά και η  ομάδα «ΧΑΝΙΑ: Φίλοι και υποστηρικτές μητρικού ΘΗΛΑΣΜΟΥ» καλεί όσες  επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία ή ήδη προσφέρουν φιλοξενία στη θηλάζουσα μητέρα, να επικοινωνήσουν  έως της  10 Μαΐου στο email: bfspot.xania@gmail.com ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας 28210 83955 κα Μαραβελάκη ,6947703914 κα Φιωτάκη 6937059222 κα Κακαβελάκη για να συμπεριληφθούν και επίσημα στην προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............