Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ... ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΙΗΣΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ... ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΙΗΣΟΥ

 

Πριν απο λίγες ημέρες έγιναν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Πύλης Ιησού στην πόλη του Ηρακλείου... με δόξα και τιμή !!!
Πλήθος κόσμου, πολιτών και δημοτικών αρχόντων  παρέστησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την παράδοση της πύλης στους Ηρακλειώτες .
Η πύλη Ιησού είναι μια από τις πιο σημαντικές πύλες- μνημεία του Ηρακλείου, ενα από τα σημαντικότερα μνημεία του Βενετσιάνικου Χάνδακα, ,όπου πρόκειται να εγκατασταθεί εντός της η μόνιμη έκθεση Νίκου Καζαντζάκη. 


Πολιτισμός όμως δεν είναι μόνο τα μνημεία, η ανάδειξη τους και η δυνατότητα χρήσης τους απο τους πολίτες, για επίσκεψη, φωτογράφηση. 
Πολιτισμός που φαίνεται... εγκαινιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες, γιατί για τον πολιτισμό και τον σεβασμό που δεν φαίνεται κουβέντα...
Αναφέρομαι στην οροφή της Καινούργιας πόρτας που μετά τα έργα αναμόρφωσης δόθηκε στους Ηρακλειώτες ως πρός χρήση περιπάτου, αφού απομακρύνθηκαν τα αυτοκίνητα απο υπαίθριο πάργκινγκ που ήταν τόσο καιρό.
Έως εδώ καλά... 


Αναρωτιέμαι κανένας απο τους υπευθύνους δημοτικούς άρχοντες δεν σκέφτηκε ότι εδώ θα παίζουν παιδιά , θα κάνουν ποδήλατο με τους γονείς τους, και πρέπει η ασφάλεια τους να είναι σε πρώτο ρόλο.
Εβαλαν παγκάκια για να μπορεί ο κόσμος να ξεκουράζεται, 

Καλαθάκια για σκουπίδια που υπάρχουν.......
Τουαλέτες που υπάρχουν......
Κάγκελα για την ασφάλεια του κόσμου για την αποφυγή ατυχήματος που υπάρχουν.............
Προστατευτικό κάγκελο στην άκρη της τεράστιας οροφής της καινούργιας πόρτας που βλέπει σε γκρεμό ύψους 12 μέτρων απο την πλευρά της τάφρου προς Προμαχώνα Βιτούρι που υπάρχει.......
Πρέπει να συμβεί ατύχημα και μετά να ανακαλύψουν τις μισό...δουλείες τους .
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............