Κυριακή, 13 Απριλίου 2014

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Απριλίου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου η πασχαλινή εκδήλωση για παιδιά που οργάνωσε η τοπική επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλά παιδιά τα οποία έφτιαξαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών πασχαλινές κατασκευές, χειροτεχνίες και ζωγράφισαν με θέμα το Πάσχα. Επίσης, στις 12:00 διεξήχθη το Κυνήγι των Πασχαλινών Αυγών, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά 8-12 ετών χωρισμένα σε ομάδες. Η νικήτρια ομάδα κέρδισε και το σχετικό έπαθλο.

Το Κυνήγι των Πασχαλινών Αυγών είναι ένα γερμανικό έθιμο που απευθύνεται σε παιδιά, αφού το Πάσχα είναι για πολλούς Γερμανούς από τις σημαντικότερες γιορτές του χρόνου, όπως και για την Ελλάδα.
Στη Γερμανία όλα περιστρέφονται γύρω το αυγό και τα αυγά δίνονται στα παιδιά μαζί με άλλα πασχαλινά δώρα. Ειδικά για τα παιδιά η ημέρα του Πάσχα είναι μέρα χαράς, καθώς τους επισκέπτεται ο πασχαλινός λαγός και κρύβει σε κήπους και αυλές τα πασχαλινά αυγά. Τα παιδιά συμμετέχουν στο Κυνήγι των Αυγών και πρέπει να τα βρουν και να τα μαζέψουν στο καλάθι τους. Νικήτρια ομάδα είναι αυτή που έχει μαζέψει τα περισσότερα.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
Γαύδος - Νίκος Λουγιάκης, στο τσιγαριαστό η «μαγκιά» είναι να μη βάλεις νερό
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ