ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ολοκληρώθηκε  το Σάββατο 12  Απριλίου, η Συνάντηση Χορωδιών, που έγινε στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, με ώρα έναρξης  18:00, στο  πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και είναι αφιερωμένοι στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.
Την τελευταία μέρα της Συνάντησης Χορωδιών   παίρνουν μέρος οι παρακάτω χορωδίες:

Παιδική Χορωδία υπό την αιγίδα του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 
υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση
  Λίγα λόγια για την Χορωδία:
        Μετά την επιτυχία της σκηνικής παράστασης του “Oliver” του Lionel Bart σε διασκευή του Γιώργου Καλούτση του 2010 ο «Σύλλογος Καλών Τεχνών στην Κρήτη» ανέθεσε στον ίδιο να ανεβάσει, πάλι στη σκηνή, το μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”. Το έργο υπολογίζεται να ανεβεί το φθινόπωρο σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Μανωλικάκη.


  Εντωμεταξύ παρουσιάζουμε σε συναυλιακή μορφή μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα του έργου:
  1. 1.      No2-  Joseph’s dreams
  2. 2.      No5-  Potifar
  3. 3.      No6-  Close every door
  4. 4.      No12- Those Canaan days
  5. 5.       No15- Benjamin calypso
  6. 6.       No16- Any dream will do
                  Το έργο είναι από τα πρώτα του συνθέτη και πραγματεύεται τη γνωστή ιστορία του Ιωσήφ με πολύ χιουμοριστικό, ίσως και ειρωνικό, τρόπο χρησιμοποιώντας πολλούς σύγχρονους ρυθμούς, ταγκό, ροκ, Λάτιν Αμέρικαν κ. α.
                  Την διασκευή για τρίφωνη παιδική χορωδία, σολίστ, αφηγητή και πιάνο έκανε ο Γιώργος Καλούτσης. Στο πιάνο συνοδεύει ο πιανίστας και βοηθός του διευθυντή Νίκος Περάκης.

  Παιδική Χορωδία ΡΕΘΥΜΝΟΥ, υπό τη διεύθυνση 
  υπό την διεύθυνση της Ισιδώρας Χαλκιαδάκη
   Λίγα λόγια για την Χορωδία:
    Η Παιδική Χορωδία Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 2004. Έχει  κάνει πολλές εμφανίσεις στο Ρέθυμνο και έχει συνεργαστεί με την Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνου και την Νεανική Ορχήστρα Ρεθύμνου.   Παιδική  Χορωδία ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ -ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ 
   υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως
    Λίγα λόγια για την Χορωδία: 
    Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 και αποτελείται από παιδιά που αγαπούν το τραγούδι και που οι γονείς τους τα στηρίζουν ώστε να εκφράζονται μέσα από τη μουσική. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας έχει αναλάβει Γιάννης Ιδομενέως.
    Παιδική  Νεανική Χορωδία ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
    υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου
     Λίγα λόγια για την Χορωδία:
     Η Παιδική- Νεανική  Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε  το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης  Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ) υπό την διεύθυνση της κα Εύας Θανάση και καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Φουρναράκη.  Στόχος της  η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο  Ηρακλείο και εν γένει στην Κρήτη.
     Μετά την υλοποίηση του σχεδίου « Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  -  Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
     Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη , με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
     Το 2013 δημιουργήθηκε ξεχωριστό  τμήμα για παιδιά ηλικίας  7 εως 12 χρονών (παιδική χορωδία) και τμήμα Νεανικής  χορωδίας για μεγαλύτερα παιδιά.
     Από τον Οκτώβριο του 2010  την διεύθυνση της χορωδίας έχει η κα Λένα Χατζηγεωργίου.

     Παιδική  Νεανική Χορωδία ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
     υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως
      Λίγα λόγια για την Χορωδία:
      Η Παιδική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1986 υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Τζαγκαράκη και με πιανίστα τον Γιώργο Καλούτση με στόχο να δώσει στα παιδιά τις βάσεις να τραγουδούν με καλή τεχνική διατηρώντας την αγάπη τους για τη μουσική. Έχει εκπροσωπήσει το Δήμο Ηρακλείου και έχει επισκεφθεί χώρες όπως: Τσεχία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, δίνοντας συναυλίες και αποκομίζοντας πάντα τα καλύτερα σχόλια.

      Η Παιδική & Νεανική Χορωδία ανανεώνεται συνεχώς με καινούργια παιδιά και από το «φυτώριο» της έχουν βγει χορωδοί και διακεκριμένοι σολίστες με καριέρα στο εξωτερικό και την Ελλάδα π.χ. Μυρτώ Γεωργιάδου, Γιάννης Ιδομενέως, Μανόλης Παπαδάκης, Κρυσταλία Σπηλιανάκη, Βαγγέλης Αγγελάκης, Αριάνα Γεωργαντοπούλου, Μαρί Κλινάκη, Μαρία Δρούλου  Κατερίνα Δοξαστάκη, κ.α.
      Από τον από τον Ιανουάριο του 2013 τελεί υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως.

       


      Μικτή Χορωδία ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
      υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου
       Λίγα λόγια για την Χορωδία:
       Η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ιδρύθηκε  το 2007 από τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης  Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η ) υπό την διεύθυνση της κα Εύας Θανάση και καλλιτεχνικό Διευθυντή τον κ. Παναγιώτη Φουρναράκη.  Στόχος της  η καλλιέργεια και η προβολή της μουσικής στο  Ηρακλείο και εν γένει στην Κρήτη.
       Μετά την υλοποίηση του σχεδίου « Καλλικράτης» η χορωδία λειτουργεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  -  Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
       Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε όλη την Κρήτη , με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.
       Από τον Οκτώβριο του 2010  την διεύθυνση της χορωδίας έχει η κα Λένα Χατζηγεωργίου

        
        Μικτή Χορωδία ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
        υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως
        Λίγα λόγια για την Χορωδία: 
        Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '90 υπό τη σκέπη του τότε Δήμου Αρχανών. Από τότε λειτουργεί αδιάκοπα με άμεση επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Στη δεκαετή και πλέον πορεία της, η Χορωδία έχει ερμηνεύσει κυρίως  έργα Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ανδριόπουλου και άλλων), αναγεννησιακά & τραγούδια της ελληνικής παράδοσης. Από τον Ιανουάριο του 2012, την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας έχει αναλάβει Γιάννης Ιδομενέως.


        ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου

        Post Top Ad

        .............