ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΤοποθετήθηκε επί της οδού Ιωνίας απέναντι από το Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης το μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε ο μπροστινός χώρος του μικρού πάρκου, το οποίο αν διαμορφωθεί πλήρως και γίνει παιδική χαρά θα είναι ένας πολύ όμορφος χώρος επισκέψιμος για μικρούς και μεγάλους.

Το έργο που διακόσμησε το χώρο είναι του γλύπτη Γιάννη Παρμακέλη.
Ο Γιάννης Παρμακέλης, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1932 και σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους του τον Γιάννη Μόραλη και τον Γιάννη Παππά, ενώ συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. για τρία χρόνια στην «Cole des Beaux-Arts στο Παρίσι». Δίδαξε στο εργαστήριο γλυπτικής του Γιάννη Παππά και στη συνέχεια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Δοξιάδη και στη Σχολή Ζωγραφικής Βακαλό, καθώς και στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου ίδρυσε το Τμήμα Καλλιτεχνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.
Η γλυπτική του έχει χαρακτήρα ανθρωποκεντρικό, σε μέταλλο κατά κύριο λόγο, ενώ στην γλυπτική του δεν διστάζει να χρησιμοποιεί και χρωστικές αξίες με τις οποίες διευρύνει την εκφραστική φωνή της γλυπτικής του.Ο κ. Παρμακέλης έχει παρουσιάσει γλυπτά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και από το 1975 έχει φιλοτεχνήσει 75 μετάλλια, όπως το "Δημοκρατία σε ασήμι" και 12 μετάλλια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επίσης, έχει τιμηθεί με 20 πρώτα και δεύτερα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Έργα του υπάρχουν σε διάφορα μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Η γλυπτική του κ. Παρμακέλη διακρίνεται για τον χαρακτήρα και την εκφραστική δύναμη της γλώσσας του, την ποιότητα και την αλήθεια των διατυπώσεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............