...του JORGO STAY - Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

...του JORGO STAY - Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.

         Η Κρήτη στην Έκθεση Βερολίνου με στόχο νέα αύξηση Γερμανών τουριστών.                                                         
                              

Ολική επαναφορά στην παραδοσιακή αγορά της Γερμανίας πραγματοποιεί η χώρα, στοχεύοντας να υποδεχθεί 2,5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες το 2014, από 2,27 εκατ. το 2013.

                             

Με βάση τα μηνύματα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, η οποία εγκαινιάστηκε στο Βερολίνο, η αύξηση στις προκρατήσεις «κυμαίνεται από 10% έως και 20% και σε ορισμένους Tour Operator το ξεπερνά», σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

                             
                                                      


Στην Κρήτη η περυσινή μεγάλη άνοδος κατά 18% (3.340.000 αφίξεις) αναμένεται να συνεχιστεί το 2014 με αύξηση 10%, με τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών να αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500.000.

                             

Σε αυτό το πλαίσιο, το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια συγκεντρώνει η ενιαία παρουσία-προβολή της Κρήτης στο περίπτερο της Περιφέρειας στο Βερολίνο, στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB 2014 που άνοιξε σήμερα τις πύλες της. 


                            

Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Μαρτίου η Κρήτη για πρώτη φορά συμμετέχει με δικό της περίπτερο 75 τ.μ., και σε συνεργασία με τους φορείς και τους επιχειρηματίες η Περιφέρεια Κρήτης κάνει πράξη την ενιαία προβολή του νησιού. 
                           

Στα εγκαίνια της έκθεσης η Περιφέρεια εκπροσωπείται από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Νίκο Ραπτάκη τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Μπαντουβά ενώ αύριο Πέμπτη 6 Μαρτίου παρών στην έκθεση θα είναι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης όπου σε ειδική εκδήλωση στο περίπτερο του νησιού μας θα παρουσιαστεί η νέα οπτική ταυτότητα της Κρήτης.

                           

Σε συνεργασία με τους φορείς τουρισμού του νησιού (Ενώσεις Ξενοδοχείων, Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων Κρήτης, Σύλλογο Δ/ντων Ξενοδοχείων), το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, η Κρήτη συμμετέχει στην έκθεση του Βερολίνου η οποία αποτελεί το βαρόμετρο του παγκόσμιου τουρισμού, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από όλο τον κόσμο και επιχειρηματίες από την τουριστική «βιομηχανία». Στην διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης κατακλύστηκε από εκπροσώπους ξένων αποστολών, κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς παράγοντες και επισκέπτες.

                           

«Το περίπτερο της Κρήτης με την ενιαία και την δυναμική παρουσία-προβολή του νησιού μας στο Βερολίνο προκαλεί το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια όλων» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή. Έμφαση, όπως είπε, στην προβολή του νησιού μας δίνουν οι εφαρμογές του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας Κρήτης με τους διαδραστικούς πίνακες όπου διαφημίζεται «ζωντανά» το νησί μας στο Βερολίνο όπως και τα επιτεύγματα της υψηλής τεχνολογίας του κορυφαίου ερευνητικού μας ιδρύματος.

                           

 Η κ. Λιονή παράλληλα, πρόσθεσε, η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας συμμετείχε χθες σε εκδήλωση του ΕΟΤ στο Βερολίνο παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, όπου ο παριστάμενος Γερμανός υφυπουργός Γιοακίμ Φούχτελ εξήρε την συμμετοχή και προβολή της Κρήτης και της χώρας στην έκθεση, προτρέποντας παράλληλα τους συμπατριώτες του να επισκεφθούν την χώρα μας.

                           

Η Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων του νησιού μας (πολιτισμός, γαστρονομία, φύση, υπηρεσίες), ως ένας ανταγωνιστικός ποιοτικός προορισμός για όλες τις εποχές θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων στη διάρκεια της έκθεσης. 


FOTO: JORGO STAY.


ΠΗΓΗ:http://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............