ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΟΥΣΩΝΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΟΥΣΩΝΑ

Στο χωριό Κρουσώνας Νομού Ηρακλείου βρίσκεται το μουσείο ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μουσικών οργάνων, έρευνας και τεκμηρίωσης με το χαρακτηριστικό όνομα «ΘΥΡΑΘΕΝ».
Σε ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό σπίτι, στο σημείο όπου οι ήχοι της φύσης γονιμοποιούν τα παραδοσιακά όργανα και γεννούν αενάως αξεπέραστες μελωδίες, επιφυλάσσεται στον επισκέπτη ένα ταξίδι στη γοητεία της μουσικής.
Στους σκοπούς του μουσείου, η γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με την ελληνική παραδοσιακή μουσική στο σύνολό της και την εξοικείωσή της με τα παραδοσιακά όργανα αρχικά του τόπου και κατόπιν των γειτονικών χωρών.   
Στις φιλοδοξίες του μουσείου, η ανάδειξή του σε κοιτίδα πολιτισμού μέσω ποικίλων εκδηλώσεων και δράσεων με άξονα την παραδοσιακή μουσική.           
        

Ένας επιπλέον στόχος η δημιουργία κέντρου έρευνας και τεκμηρίωσης της μουσικής μας παράδοσης.
Tα μουσικών οργανα ταξινομούνται σύμφωνα με το σύστημα E VON HORUBASTEL - S. SAHS με κριτήριο τους παραγόμενους ήχους απο τις αντίστοιχες παλμικές κινήσεις των υλικών σε αερόφωνα , χορδόφωνα, μεμβρανόφωνα και ιδιόφωνα.                                                     
Το μουσείο είναι ανοικτό σε κάθε συνεργασία  με τους εκπαιδευτικούς φορείς της περιφέρειας προκειμένου να υλοποιούνται επισκέψεις σχολείων στο χώρο εκπαιδευτικού χαρακτήρα συνοδευόμενες απο ποικίλες δράσεις, όπως μουσικοκινητικά παιχνίδια, ξενάγηση, προβολές κ.λπ.
Διήμερο εκδηλώσεων για τα έθιμα του Μάρτη

27/02/2014 και ώρα 19:00 εισήγηση απο τον δημοσιογράφο κ.Ν.Ψιλάκη , στην  αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας Αγίας Τριάδας Κρουσσώνα. 

Μετέχει το μουσικό σχήμα ΑΝΑΠΝΟΗ και χορεύει το συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Κρουσσώνα Νέα Γενιά.

01/03/2014 και ώρα 10.30 στο χώρο του μουσείου εκμάθηση καλάντων της Ανοιξης και βόλτα στο χωριό, συμμετέχει το 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείου Κρουσσώνα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............