ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ


Τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου τίμησαν  οι Ηρακλειώτες στο ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.
Το πρωί του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου την οποία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Στο πολυπληθές Εκκλησίασμα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ο οποίος αναφέρθηκε στην άμεση γειτνίαση του Ναού με τον εντυπωσιακό, όπως είπε, χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου που όλοι θαυμάζουμε, συγχαίροντας παράλληλα το Δήμαρχο για το σπουδαίο αυτό έργο.
Επίσης αναφέρθηκε στη ζωή και το χριστιανικό έργο του Αγίου Ανδρέα ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης που σήμερα έχει τη Θρονική της εορτή.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος απηύθυνε το λόγο και στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη ο οποίος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει ένα χώρο Πολιτισμού που θα είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης .Ο κ. Κουράκης τόνισε επίσης ότι σε λίγο διάστημα θα μπορούν οι Ηρακλειώτες και οι επισκέπτες να συνδυάζουν την παράδοση και την ιστορία που παραμένουν ζωντανές ιδιαίτερα σε αυτή την Ιστορική Συνοικία εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι του χρόνου ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα ή λίγο αργότερα το Πολιτιστικό Κέντρο να έχει ολοκληρωθεί.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............