ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΣΤΕΛΑΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΣΤΕΛΑΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9), παρουσιάζεται το βιβλίο του Αντώνη Σανουδάκη “Ήρωες και Δαίμονες. Η εθνική Αντίσταση του Κρουσώνα”.
Πρόκειται για μια αφήγηση των γεγονότων της Μάχης της Κρήτης και της αντίστασης στην Ελλάδα μέσα από τη ματιά δύο πρωταγωνιστών της εποχής, στις μαρτυρίες των οποίων βασίζεται ο κύριος κορμός του βιβλίου: Του Νικολάου Βιδάκη ή Τσικαλά, συναργηγού της θρυλικής Ομάδας Σατανά του Κρουσώνα, και του Μιχαήλ Πειρασμάκη, που πλήρωσε την αντιστασιακή δράση της οικογένειάς του με πολυετή κράτηση στα ναζιστικά στρατόπεδα Mauthausen και Ebensee.
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Νικολακάκης, καθηγητής Παν/μίου
Γιάννης Ζαϊμάκης, καθηγητής Παν/μίου
Μανώλης Δαφερμάκης, επίκουρος καθηγητής Παν/μίου 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ντίνος Κωνσταντόπουλος.
 
Αποσπάσματα θα απαγγείλει ο δικηγόρος Θοδωρής Τερζάκης, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά  με την καλλιτεχνική συμμετοχή του Γιώργου Κριτσωτάκη (τραγούδια του Μαουτχάουζεν), Δημήτρη Βερεράκης (λύρα), Δημήτρη Αγγελιδάκη (λαγούτο) και Γιάννη Κουμάκη (κιθάρα).
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............