ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΤΩΝ 65 ΣΤΙΣ ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΤΩΝ 65 ΣΤΙΣ ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση για την 65χρονη μαθήτρια κα Ευτυχία Κατάκη, η οποία και φέτος θα παρακολουθεί τα μαθήματα του β’ κύκλου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, που χθες έγινε αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.
Πρόκειται για τον όγδοο χρόνο λειτουργίας του σχολείου, που φέτος στα Χανιά παρακολουθούν περίπου 100 μαθητές (50 στον α’ και 50  β’ κύκλο) ηλικίας από 18 έως και 65 ετών. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας έχει παραρτήματα στην Κίσαμο και στις Βουκολιές. Παρέχει ισότιμο απολυτήριο Γυμνασίου μέσα σε 18 μήνες.

«Να έρθει όποιος πραγματικά θέλει να μάθει. Εγώ είχα κάποια προβλήματα και για να ξεφύγω ήρθα εδώ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Και πράγματι, πολύ με βοήθησε το σχολείο. Μετά από έναν μήνα, συνήλθα κάπως. Είναι η δεύτερη χρονιά που παρακολουθώ τα μαθήματα. Μαθαίνουμε πολλά πράγματα και στο μόνο που δεν τα καταφέρνω πολύ καλά είναι τα Αγγλικά», ανέφερε στα "Χανιώτικα Νέα" η 65χρονη μαθήτρια του β’ κύκλου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας κα Ευτυχία Κατάκη από τη Νέα Χώρα. Μάλιστα, όπως ανέφερε η ίδια, σημαντική ήταν η παρότρυνση των παιδιών της.
Από την πλευρά της η αναπληρώτρια διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κα Σοφία Κρεμμυδά ανέφερε ότι «οι μαθητές κοινωνικοποιούνται, αποκτούν γνώσεις με τρόπο που ταιριάζει στους ενηλίκους μαθητές. Υπάρχει διαφορά από τα μαθήματα του τυπικού Γυμνασίου. Δεν κάνουμε τα ίδια μαθήματα, δεν χρησιμοποιούμε τις ίδιες μεθόδους, γιατί πρόκειται για διαφορετικές ηλικίες μαθητών. Επίσης, οι μαθητές μέσα από τη φοίτησή τους ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, καθώς βλέπουν ότι μπορούν να καταφέρουν να πετύχουν πολλά πράγματα που πριν δεν μπορούσαν, επειδή θεωρούσαν πως είχαν αποτύχει στο σχολείο».
ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 2 εκπαιδευτικά έτη. Μετά την επιτυχή αποφοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

CRETALIVE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............