ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού πρόκειται να φιλοξενήσει τη φωτογραφική έκθεση που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με την υποστήριξη του φωτογραφικού πρακτορείου Noor και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, "Urban Survivors" (Επιβιώνοντας στις παραγκουπόλεις του κόσμου).
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Ηράκλειο - Πόλη Χωρίς Σύνορα".

Πέντε πόλεις του "αναπτυσσόμενου κόσμου", με τους κατοίκους τους να ζουν συνωστισμένοι σε παραγκουπόλεις, φωτογραφήθηκαν από πέντε φωτογράφους του πρακτορείου Noor : Ντάκα, Καράτσι, Ναϊρόμπι, Μαρτισάν (Πορτ Ο Πρενς) και Γιοχάνεσμπουργκ. Σε αυτήν την έκθεση, η εικόνα πράγματι ισούται με χίλιες λέξεις...

Oι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στις 20.30 και η έκθεση θα διαρκέσει όλο τον Οκτώβριο. Θα είναι ανοικτή για το κοινό Δευτέρα ως Παρασκευή (από 1 Οκτωβρίου ως 31 Οκτωβρίου) από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα και Σάββατα από τις 12 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ.
 

Ο Κοινωνικός Χώρος με τη στήριξη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και τη συνεργασία των μουσειοπαιδαγωγών του σχεδίασε μια περιήγηση στη φωτογραφική έκθεση που απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου. Σε αυτήν την εκπαιδευτική "ξενάγηση" οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε βίντεο τους ανθρώπους που φωτογραφήθηκαν από τους φωτογράφους του πρακτορείου Noor να μιλούν για τις δύσκολες συνθήκες της ζωής τους, να περιηγηθούν στην έκθεση με τους καθηγητές τους, να επισκεφτούν τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου και να συζητήσουν με τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους εργαζόμενους των δομών.
Για δηλώσεις συμμετοχής τμημάτων γυμνασίων, επικοινωνείτε με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στο 2810244115, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Όπως πάντα, ενθαρρύνουμε τους μαθητές να φέρνουν συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλαίσιο του προγράμματος "Ηράκλειο - Πόλη Χωρίς Σύνορα" επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.msf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............