Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΑΝΙΔΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΑΝΙΔΑΣΟ Κουρεμένος βρίσκεται 91km ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 21km ανατολικά της Σήτείας 1km ανατολικά του Παλαίκαστρου. Στο κοντινό Παλαίκαστρο υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες διαμονής, φαγητού και διασκέδασης, αν και πλέον θα δείτε αρκετές νέες υποδομές κοντά στην παραλία.
Η παραλία είναι η μεγαλύτερη της περιοχής με μήκος που ξεπερνάει το 1.5km και οριοθετείται στα βόρεια από το Ακρωτήριο Τέντα και στα νότια από το Ακρωτήριο Πλάκα και το λόφο στο Καστρί. Έχει ψιλή καφετιά άμμο, ρηχά καταγάλανα νερά και πολλά αλμυρίκια. Είναι οργανωμένη σε μερικά σημεία με ομπρέλες, ντους και beach bar.
Η παραλία είναι όμορφη αλλά το χαρακτηριστικό του Κουρεμένου είναι αλλού: ο πολύς αέρας. Πράγματι, ο αέρας είναι εδώ είναι σταθερά τόσο ισχυρός, που το μέρος έχει γίνει πασίγνωστο στους λάτρεις της ιστιοσανίδας και του kite surfing σε όλη την Ευρώπη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι και το μεγαλύτερο πάρκο με ανεμογεννήτριες της Ελλάδας εγκαταστάθηκε εδώ, αξιοποιώντας το τεράστιο αιολικό δυναμικό της περιοχής.


Στον Κουρεμένο λειτουργεί σχολή ιστιοσανίδας, από την οποία μπορείτε και να νοικιάσετε εξοπλισμό σε λογικές τιμές, αν δεν έχετε τον δικό σας. Το μελτέμι της περιοχής ενώνεται με τα τοπικά θερμικά και η ένταση του αέρα αυξάνεται κατά 2 Beaufort, από ότι στην τριγύρω περιοχή. Έτσι, ο αέρας εδώ έχει σχεδόν σταθερά ένταση 4 έως 7 Beaufort (δυτικός) και με μέσο όρο το καλοκαίρι στα 6, κάνοντας το Κουρεμένο το πιο σίγουρο spot στην Ευρώπη. Το πανί που χρειάζεται κυμαίνεται από 4.5 έως 5,3 μέτρα.Ο Κουρεμένος είναι ιδανικός για όλα τα επίπεδα windsurfers. Κοντά στην ακτή η θάλασσα είναι επίπεδη και ενδείκνυται για τους αρχάριους. Στα επίπεδα νερά μπορείτε να πλανάρετε και να κάνετε freestyle. Επίσης, τα ρηχά νερά και η άμμος είναι ιδανικά για ένα εύκολο beach start, ενώ έχουν τοποθετηθεί και βοηθητικές σημαδούρες.Αντίθετα, οι πιο έμπειροι μπορούν να φύγουν στα βαθειά, όπου έχει λίγο κύμα, και να κάνουν εξάσκηση των αλμάτων τους. Μερικοί έμπειροι προτιμούν το βόρειο τέρμα της παραλίας, στην Τέντα (κοντά στο λιμάνι της περιοχής). Εκεί το μέρος είναι βραχώδες και η είσοδος στη θάλασσα γίνεται από μια τσιμεντένια αποβάθρα.

Post Top Ad

.............