ΝΤΑΙΖΗ ΜΑΥΡΑΚΗ Η εκπρόσωπος που ανέδειξε την κρητική ομορφιά στα πρώτα μεταπολεμικά καλλιστεία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΝΤΑΙΖΗ ΜΑΥΡΑΚΗ Η εκπρόσωπος που ανέδειξε την κρητική ομορφιά στα πρώτα μεταπολεμικά καλλιστείαΜια πανέμορφη εκπρόσωπος της Κρητικής ομορφιάς ήταν η νικήτρια των πρώτων μεταπολεμικών καλλιστείων, τα οποία έγιναν τον Απρίλιο του 1952 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα. Επρόκειτο για την Νταίζη Μαυράκη με καταγωγή από τα Χανιά.
Τη βραδιά παρουσίαζαν οι ηθοποιοί Γιώργος Παππάς, Μίμης Φωτόπουλος και Μελίνα Μερκούρη. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν η ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη και ανάμεσα στα μέλη βρίσκονταν ο Χατζηκυριάκος Γκίκας και η Άννα Συνοδινού. Παραβρέθηκαν πολλά και εκλεκτά μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας , όπως ο στρατηγός Παπάγος και ο υπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος.

Από τις πρώτες δημοσιεύσεις φωτογραφιών των υποψηφίων κοριτσιών στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ που διοργάνωσε τα καλλιστεία, ξεχωρίζουν οι επικρατέστερες: Οι Κρητικές Νταίζη Μαυράκη με το ψευδώνυμο “Ακρωτήρι” και Βιργινία Πετιμεζάκη. Στη διάρκεια της τελικής αναμέτρησης το κοινό έχει χωριστεί σε Μαυρακικούς και Πετιμεζακικούς.


Νικήτρια τελικά αναδείχθηκε η Νταίζη Μαυράκη που ανακηρύχθηκε Σταρ Ελλάς , ενώ τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς θα στεφθεί «2η αναπληρωματική Μις Υφήλιος».
Μις Ελλάς η  Βιργινία Πετιμεζάκη (αναπληρωματική Μις Ευρώπη 1952).

Η Νταίζη Μαυράκη επισκέφθηκε το Ηράκλειο στις 14 Μαίου του 1952 , ενώ στις αρχές Ιουνίου ήταν σημαιοφόρος στην παρέλαση μπροστά από τις συμμαθήτριές της κατά την έναρξη των γυμναστικών επιδείξεων στο Παναθηναικό Στάδιο. Η Νταίζη Μαυράκη ήταν ακόμα τότε μαθήτρια στο Β' Γυμνάσιο Θηλέων της Αθήνας.
 Φυσικό επακόλουθο η συμμετοχή της ως πρωταγωνίστρια σε ελληνική ταινία. Το 1954 εμφανίστηκε στην «Νυχτερινή περιπέτεια» σε σκηνοθεσία- σενάριο του Άγγελου Τερζάκη και συμπρωταγωνιστές τον Βασίλη Διαμαντόπουλο , Ντίνο Ηλιόπουλο, Μαρία Αλκαίου και Νίκο Τζόγια. Μουσική Μάνος Χατζιδάκις.Ωστόσο η Νταίζη Μαυράκη δε φάνηκε να ενθουσιάζεται από τη δημοσιότητα. Παντρεύτηκε τον βιομήχανο Βελλή , χώρισε και ακολούθησε ένας δεύτερος γάμος, με τον διακεκριμένο επιστήμονα γυναικολόγο Αντώνη  Κομνηνό.

Ασπασία Μπερδιάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............