Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΟ Κόκκινος Πύργος βρίσκεται 67km νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και πολύ κοντά στην πόλη του Τυμπακίου. 
Η ονομασία του οφείλεται στον πύργο που υπήρχε εκεί και ήταν χτισμένος με κοκκινόχωμα γι’ αυτό και τον έλεγαν κόκκινο. Ο σκοπός της ύπαρξης του πύργου σ’ αυτό το σημείο είναι άγνωστος. Είναι ο παραθαλάσσιος οικισμός του Τυμπακίου, που φιλοξενεί το λιμάνι της περιοχής και έχει αναπτυχθεί τουριστικά. Στον Κόκκινο Πύργο υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καφετέριες. Το κλίμα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα θερμό, γεγονός που φαίνεται από τις πολλές θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις με νωπά λαχανικά.Μπροστά από τον οικισμό υπάρχει μια πολύ μεγάλη αμμουδερή παραλία, η οποία ξεκινάει δυτικά του οικισμού και εκτείνεται για πολλά χιλιόμετρα ανατολικά, ως τον Κομμό. Αυτή η τεράστια αμμουδιά φιλοξενεί θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta, που επωάζουν εδώ τα αυγά τους το καλοκαίρι και προστατεύονται από εθελοντικές οργανώσεις. Η παραλία του Κόκκινου Πύργου αρχίζει στα δυτικά από τα σύρματα του πολεμικού αεροδρομίου του Τυμπακίου και συνεχίζει στα δυτικά ως την Αγία Γαλήνη, όντας ανοικτή στους νοτιοδυτικούς ανέμους.

Το ανατολικό τμήμα, από το λιμάνι του Κόκκινου Πύργου ως το αεροδρόμιο, ονομάζεται 
Καταλυκή
 . Η Καταλυκή είναι μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστες, ναυαγοσώστη και θαλάσσια αθλήματα, κατά μήκος της οποίας περνάει ο παραλιακός δρόμος του οικισμού. Στον δρόμο αυτόν υπάρχουν πολλές καφετέριες και ταβέρνες, κάνοντας τον δημοφιλή ακόμη και για ένα ποτό. Στα ανατολικά της Καταλυκής υπάρχει ένας μεγάλος βάλτος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Μεσαράς, που τροφοδοτείται από τον Γεροπόταμο.
Η δεύτερη παραλία που μπορείτε να επισκεφτείτε βρίσκεται 
δυτικά
  του λιμανιού. Είναι μια περισσότερο βραχώδης και βοτσαλωτή στενή παραλία, που εκτείνεται στα δυτικά ως την Αγία Γαλήνη. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου οργανωμένη και είναι απομονωμένη. Εδώ πολύ πιθανόν να βρείτε γυμνιστές που ξεκουράζονται κάτω από τα αλμυρίκια που υπάρχουν κατά τόπους.
ΠΗΓΗ - http://www.cretanbeaches.com
ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ