Δεύτερο Παγκρήτιο Foroum προώθησης Κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δεύτερο Παγκρήτιο Foroum προώθησης Κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία.Με  σημαντικές προοπτικές για την διάθεση κρητικών προϊόντων στην τοπική ξενοδοχειακή αγορά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου το Δεύτερο Παγκρήτιο Foroum προώθησης Κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία.
 Η νέα πρωτοβουλία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης και της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου περιλάμβανε...


• Απευθείας συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και υπεύθυνους αγορών ξενοδοχείων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου
• Έκθεση προϊόντων στην αίθουσα ΚΑΡΟΥΖΟΥ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου 
• Γευστική δοκιμή των προϊόντων 
• Παρουσίαση παρασκευής και σύστασης του Κρητικού πρωινού.
« Η πρώτη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρυσι είχε σημαντικά αποτελέσματα γιατί δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν την κρητική διατροφή και στους αγρότες και τυποποιητές της περιοχής μας να καταλάβουν την αξία της παραγωγής τους  και ν’ αποκτήσουν εξωστρέφεια διεκδικώντας μερίδιο στην τοπική τουριστική αγορά», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης στη διάρκεια συνέντευξης τύπους που παραχωρήθηκε την Τρίτη 26/02 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. 

Ο κ.  Αλιφιεράκης ανακοίνωσε επίσης ότι οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων θ’  αναλάβουν να καλύψουν – κατόπιν αξιολόγησης - το χρηματοδοτικό κενό που μπορεί ενδεχομένως να δημιουργηθεί από την παράδοση των προϊόντων στα ξενοδοχεία μέχρι την πληρωμή των παραγωγών/μεταποιητών.
 Όπως διευκρίνισε ο Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Νίκος Μυρτάκης «με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι ο παραγωγός, θα μπορεί να εισπράξει τα χρήματά του, αμέσως μετά την πώληση των προϊόντων του σε πιστοποιημένα ξενοδοχεία».

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι επίσης να καθιερωθεί στα ξενοδοχεία του νησιού το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», το οποίο θα περιλαμβάνει κρητικά προϊόντα, αντί για τα καθιερωμένα διεθνή και για το λόγο αυτό θα υπογραφεί τοπικό σύμφωνο μεταξύ παραγωγών και πιστοποιημένων ξενοδοχείων, όπως επισήμανε ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Ανδρέας Μεταξάς. «Πέρυσι έγιναν συμφωνίες με παραγωγούς, που έφεραν πιο κοντά τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα. Γνωριστήκαμε μεταξύ μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο πλευρές. Τώρα θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε και στο πρωινό που είναι το κύριο γεύμα των τουριστών», τόνισε ο κ. Μεταξάς.


Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου κατά τις περσινές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν συνεργασίες σε προϊόντα όπως βρώσιμη ελιά σαλιγκάρια, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, τσικουδιά, ρακόμελο, λαχανικά και φρούτα, ενώ δεδομένων των προβλέψεων για αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος, αναμένεται αύξηση της ζήτησης κρητικών προϊόντων. 
Οι νέες συναντήσεις ξενοδόχων, διευθυντών / υπεύθυνων προμηθειών ξενοδοχείων της Κρήτης και παραγωγών / μεταποιητών κρητικών προϊόντων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου από τις 09:00 το πρωί έως τις  09:00 το βράδυ και θα περιλαμβάνουν, αποκλειστικά και μόνο, προκαθορισμένες κατ’ ίδιαν συναντήσεις εξάλεπτης διάρκειας.Το δεύτερο Παγκρήτιο Forum στηρίζει  η Περιφέρεια Κρήτης, και οι  ακόλουθοι φορείς: 
• Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ)
• ΓΕΩΤ.Ε.Ε - Παράρτημα Κρήτης, 
• Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων,
• Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα
• Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
• Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, 
• Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, 
• Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου,
• Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης Κρήτης
• Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης
• Σωματείο Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών & λοιπού προσωπικού κουζίνας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............